IB&P nieuwsbrief #8

Met onze tweemaandelijkse nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van organisatienieuws en nieuws op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

 

.Nieuwsbrief juni 2018

Beste *|FNAME|* *|LNAME|*,

Zo, daar is ‘ie dan.: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (opslaan, dat linkje). Zo’n datum 25 mei gaat dan toch tamelijk onopgemerkt voorbij. Hopelijk is het je gelukt om op tijd (de meeste) zaken op orde te krijgen. En vanaf nu: te houden in dat geval. Maar als je nog wel wat tijd en/of hulp kan gebruiken dan sta je zeker niet alleen..

Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen was, is er bij ons e.e.a. veranderd dit jaar. Zo is Harold Reimert ons team komen versterken als adviseur privacy! Hij stelt zich graag voor (je kunt hem nog inhuren!). De afgelopen periode stond verder in het teken van een nieuwe huisstijl waarover je hier meer kan lezen. Onze kantoor is opgeleukt en onze website ib-p.nl heeft een make-over gehad. Binnenkort volgt ook de website ib-p.nl en tot slot ook ibnpbv.nl.

Onze diensten hebben we nu gegroepeerd naar vier categorieën, te weten: inventariseren, implementeren, beheren en toetsen. En uiteraard blijven we je vrijblijvend informeren over alles op het gebied van informatiebeveiliging en privacy bij de lokale overheid. Je hebt vast wel eens een blog van ons gelezen en misschien ben je al abonnee van ons wekelijkse nieuwsoverzicht. Vrijblijvender is ons volgen op LinkedIn of Twitter; de berichten die we daar plaatsen verwijzen vanaf heden eerst door naar onze eigen website. Tot slot, check ook regelmatig ons immer groeiende downloadarchief.

Met de nieuwe, frisse uitstraling, uitbreiding van het team en de overzichtelijker ingedeelde en beschreven diensten gaan we de komende periode met veel vertrouwen tegemoet. Maak eens nader kennis met ons, zou ik zeggen

Hartelijke groet,
Renco Schoemaker 

Recente blogs

Bewustwordingscampagnes mislukken. Waarom?

Als het gaat om informatieveiligheid en privacy is en blijft de mens de zwakte schakel. Het is daarom belangrijk dat elke gemeentelijke collega doordacht en slim omgaat met informatieveiligheid en privacy.
Lees de blog

De businessvraagstuk van IB en privacy

De maatschappij is steeds verder aan het digitaliseren. De druk op gemeenten en andere publieke organisaties om de informatiebeveiliging en privacy op orde te hebben, wordt daarmee steeds groter. Beide zijn businessvraagstukken en ik licht in deze blog nader toe waarom.
Lees de blog

Een referentiekader en SIVA; wát is het eigenlijk?

Referentiekaders worden beschreven als een verzameling van criteria die door een onderzoeker gebruikt kan worden om een beeld te geven van diepgang. In deze blog gaan we in op het kader en de SIVA-methodiek.
Lees de blog

Gemeenten moeten kiezen tussen twee kwaden

Gemeenten verzamelen meer gegevens dan noodzakelijk bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet en dit is in strijd met de wet. Maar hoe ga je als gemeente goed om met domeinoverstijgende gegevensuitwisseling c.q. –verwerking?
Lees de blog

Dataclassificatie versus informatiebeveiliging

Classificatie, ofwel rubricering, is een term die vaak wordt aangehaald. Juist op het vlak van informatiebeveiliging. Door de verschillende objecten van classificatie leidt dit nogal eens tot verwarring. Want wát classificeer je nu eigenlijk?
Lees de blog

Privacy-by-Design: concreet

Wat is Privacy-by-Design nu precies en hoe kun je het toepassen in de praktijk? Aan de hand van acht concrete en toepasbare strategieën van Jaap-Henk Hoepman hoop ik met deze blog meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over Privacy-by-Design en de toepassing hiervan in je organisatie.
Lees de blog

Hot Topics

Populaire Downloads

1. Reactie onderzoek informatieveiligheid

2. Opeens weet je het: ik word FG

3. Toestemming vragen, stop daarmee?

4. Privacy vanaf het begin

5. Privacy beleid gemeente

1. Handreiking Privacy Control Framework

2. Roadmap Digitaal Veilige Hard- en Software

3. Baseline IB Rijksoverheid 2017

4. Haalbaarheidsonderzoek Actief openbaar

5. ISMS – wat is het eigenlijk (niet)?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Copyright © 2018 IB&P B.V., All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je op de website hebt ingeschreven, omdat we in het verleden contact hebben gehad over informatiebeveiliging/privacy of omdat we denken dat je interesse hebt in onze nieuwsbrief.

*|EMAIL|* uitschrijven van deze lijst. Je voorkeuren aanpassen kan hier.

*|REWARDS|*

 

Renco Schoemaker

Recente berichten van Renco Schoemaker (bekijk alles)

IB&P nieuwsbrief #9
IB&P nieuwsbrief #7

Comment

Reacties zijn gesloten.

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap