Skip to main content

Junior CISO bij Brielle en Westvoorne

Nog 28 – 32 uur per week beschikbaar en wil jij starten binnen een rol als Chief Information Security Officer? De gemeenten Brielle en Westvoorne zoekt een Junior CISO die de eerste periode wordt gecoacht door een ervaren CISO.

28-32 uur per week

max.schaal 9, 9, € 3.805,= op basis van fulltime

Gemeente Westvoorne en Brielle kiezen ervoor om de functie van junior Chief Information Security Officer (CISO) gezamenlijk te werven. In de praktijk komt het erop neer dat je twee dagen in Brielle en twee dagen in Westvoorne werkzaam bent. Beide gemeentes zijn qua personeelsbestand vergelijkbaar (150/160 medewerkers) en ook de interne cultuur is vergelijkbaar.

Het werk

Gedurende de eerste periode word je gecoacht door een ervaren CISO. Jullie gaan samen in kaart brengen waar zowel gemeente Westvoorne als gemeente Brielle staan in de implementatie van een informatiebeveiligingsbeleid. Hierbij is het belangrijk om alle collega’s hierin mee te nemen en te coachen op het gebied van de o.a. de AVG.  Als dit eenmaal staat zijn jouw taken o.a. het uitvoeren van risico analyses en interne audits, het opzetten van een registratie voor beveiligingsincidenten, het opvolgen van incidenten en rapportage richting de directie. Ook verzorg je voorlichting aan je collega’s en je stimuleert het beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie. Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied informatiebeveiliging is ook een belangrijk onderdeel van je functie.

Jouw profiel

Jij bent een enthousiaste kandidaat met een HBO opleiding en kennis van informatievoorziening en automatisering. Je denkt mee, bent proactief en integer. Daarnaast ben je communicatief vaardig en beschik je over adviesvaardigheden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Gartner: Identiteitsbeheer cruciaal voor cyberbeveiliging
Verder lezen
AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen
2030: Een cyberveiligheid roadmap voor een veranderende wereld
Verder lezen
Vriendelijker ontvangst en meer privacy op vernieuwd Werkplein in raadhuis Amstelveen
Verder lezen
Onduidelijke privacy instellingen Apple verwarren zelfs academici
Verder lezen
EC zint op soepelere soevereiniteitsregels cloudmarkt
Verder lezen
TNO lanceert open source tool voor geautomatiseerde cybersecurity
Verder lezen
Raadsleden verdeeld over inzet AI
Verder lezen