Junior CISO bij Brielle en Westvoorne

Nog 28 – 32 uur per week beschikbaar en wil jij starten binnen een rol als Chief Information Security Officer? De gemeenten Brielle en Westvoorne zoekt een Junior CISO die de eerste periode wordt gecoacht door een ervaren CISO.

28-32 uur per week

max.schaal 9, 9, € 3.805,= op basis van fulltime

Gemeente Westvoorne en Brielle kiezen ervoor om de functie van junior Chief Information Security Officer (CISO) gezamenlijk te werven. In de praktijk komt het erop neer dat je twee dagen in Brielle en twee dagen in Westvoorne werkzaam bent. Beide gemeentes zijn qua personeelsbestand vergelijkbaar (150/160 medewerkers) en ook de interne cultuur is vergelijkbaar.

Het werk

Gedurende de eerste periode word je gecoacht door een ervaren CISO. Jullie gaan samen in kaart brengen waar zowel gemeente Westvoorne als gemeente Brielle staan in de implementatie van een informatiebeveiligingsbeleid. Hierbij is het belangrijk om alle collega’s hierin mee te nemen en te coachen op het gebied van de o.a. de AVG.  Als dit eenmaal staat zijn jouw taken o.a. het uitvoeren van risico analyses en interne audits, het opzetten van een registratie voor beveiligingsincidenten, het opvolgen van incidenten en rapportage richting de directie. Ook verzorg je voorlichting aan je collega’s en je stimuleert het beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie. Het volgen van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving op het gebied informatiebeveiliging is ook een belangrijk onderdeel van je functie.

Jouw profiel

Jij bent een enthousiaste kandidaat met een HBO opleiding en kennis van informatievoorziening en automatisering. Je denkt mee, bent proactief en integer. Daarnaast ben je communicatief vaardig en beschik je over adviesvaardigheden.

Verder lezen bij de bron
Renco Schoemaker
Recente berichten van Renco Schoemaker (bekijk alles)
    Rapport NL Digitaal : Data Agenda Overheid
    Presentatie BIO / ENSIA Congrestival