UWV en VNG verbeteren registratiesysteem werkzoekenden

Gemeenten en UWV gebruiken systemen als Sonar en WBS om klanten te koppelen aan werkgevers. VNG en UWV werken samen aan modernisering van de ketensamenwerking en kijken naar mogelijke verbeteringen. In dit nieuwsbericht lees je meer.

UWV en VNG werken aan verbeteringen van de systemen voor de registratie van werkzoekenden en vacatures van het UWV.

Binnen het sociaal domein (gericht op werk) gebruiken gemeenten – van heel beperkt tot heel intensief –  de UWV systemen, Sonar en WBS. Deze applicaties gebruiken gemeenten en UWV om klanten te koppelen aan werkgevers. In het kader van de modernisering van de ketensamenwerking van UWV en gemeenten binnen het Werkdomein is de VNG bezig om de huidige situatie te beoordelen en te kijken naar verbeteringen. 

AVG en privacy

UWV heeft een basisniveau van AVG-compliancy maar ziet tegelijkertijd veel ruimte voor verdere verbetering. UWV is momenteel druk bezig met het verbeteren van Sonar op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De gesprekken die momenteel lopen tussen UWV en de VNG betreffen de verbetermaatregelen die UWV treft en die relevant zijn voor gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan verbeterslagen met betrekking tot de autorisaties voor Sonar. Hierdoor kunnen gemeenten nog beter hun eigen verantwoordelijkheid invullen. 

Verder lezen bij de bron
Denk aan lotgevallen Awb bij toepassen AVG
Voorstudie voor kader regie op gegevens

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap