Advies- en toezichtvaardigheden voor FG’s en PO’s

In opdracht van de IBD organiseert de VNG Academie de training Advies en Toezichtvaardigheden voor FG’s. Tijdens deze praktische en interactieve 2-daagse training wordt gewerkt met uw eigen en om de praktijk toegesneden casuïstiek waardoor u versnelt tot inzicht en tot effectiever gedrag komt.

De functie FG/ functionaris voor gegevensbescherming, is een relatief nieuwe rol in organisaties. Uit de gesprekken met de FG’s uit verschillende gemeentelijk organisaties blijkt dat er veel behoefte bestaat om meer duidelijkheid te krijgen over de rol en positie van de FG, welke competenties er nodig zijn om de functie goed uit te voeren en hoe je hier als FG het beste aan kunt werken.

Het houden van toezicht in navolging van wet en regelgeving op het informatiebeveiligingsbeleid is ook een nieuw aspect waar vele FG’s mee te maken krijgen. Een veel gestelde vraag is dan ook hoe je dit op praktische wijze kunt inrichten daarbij rekening houdend met de omvang van de organisatie.

Naast de benodigde vakkennis wordt er  van FG’s verwacht dat er kwalitatief goede adviesgesprekken gevoerd worden met de verwerkingsverantwoordelijke, met management en met medewerkers waarbij FG’s ervoor moeten zorgen dat deze partijen toch proceseigenaar blijven.

Verder lezen bij de bron
Anouk Tijhuis
Recente berichten van Anouk Tijhuis (bekijk alles)
    SIEM en SOC verhogen digitale weerbaarheid
    Informatiebeveiliging: Risico's toegelicht - Deel 1

    Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
    Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap