Skip to main content

Seminar: Privacy en de gemeente

Tijdens dit seminar van Privacyweb leer je over de recente ontwikkelingen op het gebied van privacy; de best practices o.g.v. toezicht en bewustwording; en de afbakening van rollen en samenwerking tussen FG, Privacy Officer en CISO. Volledig toegespitst op gemeenten.

Inhoud en resultaat

Tijdens dit seminar wordt u in vogelvlucht bijgepraat over recente ontwikkelingen op het gebied van privacy voor gemeenten. De belangrijkste uitspraken op privacygebied van het afgelopen jaar worden besproken. Aan bod komen bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van de afbakening van het verantwoordelijke en het verwerkersbegrip (aan de hand van het Fashion ID-arrest van het Europese Hof van Justitie) en handhavingsacties van internationale autoriteiten persoonsgegevens die inzicht geven in de manier waarop op correcte wijze invulling wordt gegeven aan privacy compliance beleid. Tevens zal ingegaan worden op profilering en automatische besluitvorming binnen gemeentes. Waar gaat het vaak mis en waar liggen uitdagingen en kansen?

Verder zoomen we in op een aantal actuele thema’s. Er worden best practices gepresenteerd door gemeenten over het vergroten van bewustwording en het vormgeven van toezicht op privacy binnen de organisatie.

Ook staan we stil bij de afbakening van de rollen van de Functionaris Gegevensbescherming, de Privacy Officer en de CISO. Hoe kunnen deze rollen elkaar versterken? En wat is de rol van het management binnen de gemeente: hoe betrek je het management en hoe breng je privacy blijvend onder de aandacht?

Na afloop van het seminar heeft u een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en gaat u naar huis met inspiratie voor de praktijk.

Voor wie

Het seminar is bestemd voor FG’ers en Privacy Officers die werkzaam zijn bij gemeenten. Het seminar is ook interessant voor CISO’s bij gemeenten en advocaten en adviseurs die werkzaam zijn op het gebied van privacy in het gemeentelijk domein.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

EC zint op soepelere soevereiniteitsregels cloudmarkt
Verder lezen
TNO lanceert open source tool voor geautomatiseerde cybersecurity
Verder lezen
Raadsleden verdeeld over inzet AI
Verder lezen
Hoe zit het bij Chinese auto s met privacy, spionage en garantie?
Verder lezen
ENSIA onmisbaar bij informatieveiligheid gemeenten
Verder lezen
Overheden mogen cyberdreigingen delen met bedrijven
Verder lezen
Antivirusbedrijf Avast gedagvaardigd wegens verkoop gebruikersdata van Nederlanders
Verder lezen
Wijkagent bespiedt stel met dure Volkswagen Tiguan: Waar doen ze het van?
Verder lezen
Gartner voorspelt de toekomst van de cybersecurity
Verder lezen
DORA: Europese wetgeving voor financiele instellingen stelt ook eisen aan ICT dienstverleners
Verder lezen