Skip to main content

Webinar: Pragmatische aanpak BIO

In het najaar van 2019 organiseerde de IBD verschillende regiobijeenkomsten in het land. Eén van de workshops die tijdens deze regiobijeenkomsten werd gegeven was de ‘BIO voor kleine gemeenten’. Hierin werd een praktische aanpak voor implementatie van de BIO gepresenteerd. Deze workshop wordt nu ook als webinar aangeboden, met de aangepaste titel “Pragmatische aanpak BIO”.

Deze aanpak is ook zeker toepasbaar in grote(re) gemeenten. Daarbij wordt ook de relatie gelegd met het risicoregister en de risicoacceptatieovereenkomst (RAO).

Het webinar is op donderdag 23 januari 2020 van 10:00 tot 11:00 uur en is bedoeld voor iedereen binnen de gemeente die te maken heeft met de BIO en informatiebeveiliging in het algemeen. Dit kan de CISO zijn, de ENSIA coördinator of misschien wel iemand anders binnen de gemeenteorganisatie.

U volgt het webinar online vanaf uw eigen werkplek. De getoonde presentatie wordt toegelicht door een inhoudelijk expert. Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie uw vragen stellen.

De implementatie van de BIO vraagt meer dan bij de BIG het geval was, om een risicogerichte benadering van informatiebeveiliging. Hierin speelt het vaststellen van het basisbeveiligingsniveau (BBN) van processen door het lijnmanagement een grote rol. Bij veel gemeenten vereist de implementatie van de BIO een pragmatische aanpak, die tijdens dit webinar wordt toegelicht. Maar ook bij grotere gemeenten kan deze aanpak helpen bij de implementatie van de BIO. Waar te beginnen? Hoe pak ik door? Wat te doen met BBN? En hoe kan ik met beperkte capaciteit toch maximaal inzetten op het verhogen van de digitale weerbaarheid van de gemeente?

Het webinar wordt gegeven door Ger Lütter en Kees Hintzbergen. Zij zullen u verder helpen met pragmatische tips om de BIO binnen de gemeente te implementeren.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: www.webinargeek.com/doc/systeemvereisten

U zult een ‘play-driehoekje’ in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video’s automatisch starten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen
2030: Een cyberveiligheid roadmap voor een veranderende wereld
Verder lezen
Vriendelijker ontvangst en meer privacy op vernieuwd Werkplein in raadhuis Amstelveen
Verder lezen
Onduidelijke privacy instellingen Apple verwarren zelfs academici
Verder lezen
EC zint op soepelere soevereiniteitsregels cloudmarkt
Verder lezen
TNO lanceert open source tool voor geautomatiseerde cybersecurity
Verder lezen
Raadsleden verdeeld over inzet AI
Verder lezen
Hoe zit het bij Chinese auto s met privacy, spionage en garantie?
Verder lezen