Webinar: Pragmatische aanpak BIO

In het najaar van 2019 organiseerde de IBD verschillende regiobijeenkomsten in het land. Eén van de workshops die tijdens deze regiobijeenkomsten werd gegeven was de ‘BIO voor kleine gemeenten’. Hierin werd een praktische aanpak voor implementatie van de BIO gepresenteerd. Deze workshop wordt nu ook als webinar aangeboden, met de aangepaste titel “Pragmatische aanpak BIO”.

Deze aanpak is ook zeker toepasbaar in grote(re) gemeenten. Daarbij wordt ook de relatie gelegd met het risicoregister en de risicoacceptatieovereenkomst (RAO).

Het webinar is op donderdag 23 januari 2020 van 10:00 tot 11:00 uur en is bedoeld voor iedereen binnen de gemeente die te maken heeft met de BIO en informatiebeveiliging in het algemeen. Dit kan de CISO zijn, de ENSIA coördinator of misschien wel iemand anders binnen de gemeenteorganisatie.

U volgt het webinar online vanaf uw eigen werkplek. De getoonde presentatie wordt toegelicht door een inhoudelijk expert. Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie uw vragen stellen.

De implementatie van de BIO vraagt meer dan bij de BIG het geval was, om een risicogerichte benadering van informatiebeveiliging. Hierin speelt het vaststellen van het basisbeveiligingsniveau (BBN) van processen door het lijnmanagement een grote rol. Bij veel gemeenten vereist de implementatie van de BIO een pragmatische aanpak, die tijdens dit webinar wordt toegelicht. Maar ook bij grotere gemeenten kan deze aanpak helpen bij de implementatie van de BIO. Waar te beginnen? Hoe pak ik door? Wat te doen met BBN? En hoe kan ik met beperkte capaciteit toch maximaal inzetten op het verhogen van de digitale weerbaarheid van de gemeente?

Het webinar wordt gegeven door Ger Lütter en Kees Hintzbergen. Zij zullen u verder helpen met pragmatische tips om de BIO binnen de gemeente te implementeren.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: www.webinargeek.com/doc/systeemvereisten

U zult een ‘play-driehoekje’ in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video’s automatisch starten.

Verder lezen bij de bron
Anouk Tijhuis
Recente berichten van Anouk Tijhuis (bekijk alles)
    Privacy by design en by default: nieuwe richtlijnen van de EDPB
    RvS: privételefoon ook onderwerp Wob

    Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
    Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap