Eigenaar en Sr. Adviseur Informatiebeveiliging & privacy

Renco Schoemaker

Renco is mede-eigenaar van IB&P en een pragmatisch adviseur met ruime ervaring bij gemeenten op het vlak van zowel informatiebeveiliging als privacy. Hij weet goed raad met de BIO, ENSIA en de AVG. Zowel vanuit de invalshoek implementatie als compliance.
Neem contact op via r.schoemaker@ib-p.nl
of bel 0686810766 / 0387601350

Achtergrond

Ondernemer is Renco altijd geweest; hij startte in 2007 met een marktonderzoekbureau waarmee hij zich specialiseerde in online kwantitatief marktonderzoek. Daar speelden al vragen rondom privacy, vertrouwelijkheid en beveiliging. In 2014 maakte hij de overstap naar informatiebeveiliging en privacy door IB&P te starten (toen nog als ZZP’er).

Werkzaamheden

Je kan Renco inhuren voor uiteenlopende vraagstukken rondom de implementatie van BIO en AVG, en de (ENSIA)-verantwoording. Hij helpt opdrachtgevers met het werkend krijgen van het proces van informatiebeveiliging of privacy, ofwel: het managementsysteem. Tegelijkertijd heeft hij een gezonde hoeveelheid technische en juridische kennis aan boord.

Top 3 compententies

  • Omgevingsbewust
  • Analytisch
  • Gestructureerd

Persoonlijk

Renco is getrouwd met Sara en vader van twee kinderen. Hij woont in Zwolle en houdt van wielrennen, tv-series kijken, WordPress, lezen en ‘knutselen’ met IT-apparatuur. Hij luistert graag naar keiharde metal en tuiniert er zo nu en dan op los.

Certificaten

Certified Information Systems Security Professional (CISSP), Certified Information Security Manager (CISM), Certified Information Privacy Professional / Europe (CIPP/E), Certified Information Privacy Manager (CIPM), Certified Information Privacy Technologist (CIPT), Certified Chief Information Security Officer (C|CISO)