Skip to main content

Hoe creëer je informatiebewustzijn?

Bewustwording medewerkers

Gedrag van medewerkers is cruciaal bij het veilig houden van gevoelige informatie. In de BIO staat dat nieuwe medewerkers binnen drie maanden een training iBewustzijn moeten hebben gevolgd. Het lukt echter niet altijd om dit zelf te doen. Hoe kan je op een snelle, doeltreffende manier bewustwording creëren bij je medewerkers?

Vragen? Bel ons: 038-7601350

Onmisbaar

Met een goed bewustwordingsprogramma kan je het gedrag van medewerkers in de juiste richting sturen. Daarbij zijn bewustwordingssessies een onmisbaar onderdeel. IB&P geeft tijdens deze sessies medewerkers de juiste kennis en vaardigheden om gefundeerde keuzes te maken op het vlak van informatiebeveiliging en privacy. De bewustwordingssessies zijn afgestemd op de werkwijze, behoeftes en omstandigheden van jouw organisatie.

Interactief en praktisch

Je kunt als deelnemer niet stilletjes achteroverleunen tijdens onze sessies. We hebben een praktische aanpak met veel interactie. Hierbij staat vooral de ‘hoe-vraag’ centraal. Het ‘wat’ is op veel plaatsen wel te vinden. Onze adviseurs hebben veel ervaring met het adviseren en ondersteunen van (lokale) overheden.

  • Theorie afgewisseld met praktijk
  • Afgestemd op het werkveld
  • Gegeven door deskundigen met praktijkervaring
  • Gebaseerd op jouw beleid, procedures en werkwijze

Inhoud modulair

Onze bewustwordingssessies zijn modulair op te bouwen. We kunnen informatiebeveiliging en privacy combineren, maar ook juist inzoomen op een deelgebied. Bij een sessie over privacy kan je denken aan de AVG in het algemeen, het uitvoeren van DPIA’s, het verwerkingsregister en de rechten van betrokkenen. Voorbeelden voor informatiebeveiliging zijn de BIO, de bijbehorende baselinetoets, ENSIA en risicomanagement.

Snel en doeltreffend

Wil jij je medewerkers snel en doeltreffend meenemen in de wereld van privacy en informatiebeveiliging? Dan ben je bij ons aan het goede adres. In geheel op maat gemaakte bewustwordingssessies krijgen je medewerkers de benodigde vaardigheden die ze de volgende dag al kunnen toepassen in hun werk.

Contact

Neem contact op met IB&P. Bel 038-7601350, mail contact@ib-p.nl of klik hieronder en laat een bericht achter.

Informatie downloaden

Meer diensten

Privacy Specialist
Specialisten met de juiste ervaring inhuren?
CISO en ISO
Hoe vind je een deskundige CISO met de juiste ervaring?
Coaching
Hoe vind je een coach met de juiste ervaring?
Bewustwording MT en bestuur
Wat is jouw rol en wat zijn de mogelijkheden?
Data Protection Impact Assessment
Hoe voer je een DPIA uit waar je wat aan hebt?
Risicomanagement
Hoe maak je de risico’s beheersbaar?

Bewustwording medewerkers? – IB&P helpt je