Skip to main content

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Met gepaste trots presenteerden wij op woensdag 10 juli 2019 ons boek: ‘Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.‘ en we schreven het vanuit IB&P, samen met Martine van de Merwe van PrivacyLab.

Alleen technische beveiligingsmaatregelen nemen is nooit genoeg. Uiteindelijke draait het om het gedrag van mensen. Het lukt alleen als medewerkers zich bewust zijn van hun rol bij het veilig houden van gevoelige informatie. Dit boek laat zien hoe je aan de slag kunt om een informatiebewuste gemeentecultuur te creëren én vast te houden.


“Dit boek schetst een levendig beeld van risico’s op het gebied van informatiebeveiliging en privacy én het beschrijft een structurele en planmatige aanpak die leidt tot een groter bewustzijn en daarmee tot meer handelingsperspectief voor medewerkers.”

Danielle van der Spek, zelfstandig professional privacy en informatiebeveiliging
onder meer werkzaam geweest voor de gemeente Amersfoort

Schrijvers

Het boek is geschreven door Martine van de Merwe (PrivacyLab),

Renco Schoemaker (IB&P) en Erna Havinga (IB&P).

Martine

Martine heeft de afgelopen jaren veel zorgorganisaties ondersteund bij privacybewustwording. Ze heeft decennia ervaring in IT-advies en IT-audit. Ze werd door SANS uitgeroepen tot Security Awareness Leader.

Renco

Renco stapte in 2014 in het vak van informatiebeveiliging en privacy. Sinds die tijd heeft hij tal van kleine en grote gemeenten op pragmatische wijze verder geholpen bij uiteenlopende beveiligings- en privacyvraagstukken.

Erna

Erna heeft als adviseur ruim 20 jaar ervaring op zowel het gebied van privacy als op informatiebeveiliging. In haar optiek is informatieveiligheid geen technische zaak, maar voornamelijk een zaak van mensen.

Foto’s

Sprekers

Een boekpresentatie is natuurlijk vooral leuk wanneer je tekst en uitleg krijgt bij het waarom achter het boek. Daarom hadden we twee sprekers uitgenodigd.

Michiel van Willigen

Michiel is wethouder (ChristenUnie) bij de gemeente Zwolle. In zijn portefeuille zitten onder andere: jeugd, onderwijs, bedrijfsvoering en digitale transitie. Hij is tevens bestuurslid bij o.a. GGD IJsselland, SSC Bedrijfsvoering en Dimpact.

Wouter Arts

Wouter is gespecialiseerd in IT security. Zijn activiteiten en diensten bestaan uit Ethical Hacking door middel van penetratietesten, phishing campagnes, social engineering, mystery guest en awareness verhogende kennissessies.

Boek kopen

Het boek is o.a. te koop via de webshop van IB&P voor € 29,95. Dit is inclusief BTW en inclusief verzendkosten. Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek vandaag nog.

Wil je eerst eens lezen waarover het boek gaat? Even digitaal snuffelen aan de ‘look en feel’ van het boek? Geen probleem! Download dan eerst een kennismakingshoofdstuk. Zo krijg je een idee bij ons boek en kan je daarna beslissen het boek alsnog aan te schaffen. Dat komt wel goed, denken wij.