2-daagse cursus

Informatiebeveiliging en privacy voor I-adviseurs en projectleiders

Baseline Informatiebeveiliging Overheid

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Dinsdag 7 en 14 november 2023

Wat gaan we in deze cursus behandelen?

Welke onderdelen van de BIO zijn relevant?

We gaan in op de hoofdstukken van de BIO die relevant zijn voor I-adviseurs en projectleiders

De organisatie van informatiebeveiliging

Op welke wijze is informatiebeveiliging georganiseerd binnen de organisatie? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?

Leveranciersmanagement

Op welke wijze verloopt de samenwerking met de leverancier. Welke rol kun jij hierin vervullen?

Dataclassificatie en DPIA’s

Wat zijn dataclassificaties en DPIA’s?  Op welke wijze is dit relevant voor de projectleider? Wat is de mogelijke rol van een I-adviseur hierbij?

Privacy en Security by design

Wat wordt er bedoeld met “by-design” en op welke wijze kun je er voor zorgen dat informatiebeveiliging en privacy overal wordt meegenomen?

Projectmanagement

Op welke wijze kun je de vereisten rondom informatiebeveiliging en privacy meenemen in je projectaanpak?

Algemene informatie

De cursus “Informatiebeveiliging en Privacy voor I-adviseurs en Projectleiders” richt zich op professionals die betrokken zijn bij informatietechnologieprojecten en een rol hebben bij het waarborgen van informatiebeveiliging en privacy in hun organisatie. De cursus behandelt relevante onderdelen van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de Algemen Verordening Gegevensbescherming (AVG) die specifiek van toepassing zijn op I-adviseurs en projectleiders.

De cursus biedt een combinatie van theoretische kennis, praktijkvoorbeelden en interactieve oefeningen om de cursisten de nodige vaardigheden en inzichten te geven. Na afloop van de cursus hebben de deelnemers een beter begrip van de relevante onderdelen van de BIO en AVG en kunnen ze deze toepassen in hun rol als I-adviseur of projectleider om de informatiebeveiliging en privacy in hun organisatie effectief te waarborgen.

Praktische informatie

Praktische informatie over de cursus, locatie en docent. 

Wanneer

Dinsdag 7 en 14 november 2023

Waar

De training zal plaatsvinden op de locatie van IB&P: Zwartewaterallee 48 Zwolle

Hoe laat

We beginnen ’s ochtends om 9.30 met inloop en koffie. Om 9.45 start de cursus dag. We proberen om 16.00 weer af te ronden. 

Kosten

De kosten voor deze 2-daagse cursus zijn €1.295,- (excl. BTW, incl. lunch en traingsmateriaal)

Docent

De cursus wordt gegeven door Erna Havinga. Zij is adviseur informatiebeveiliging en privacy bij IB&P. 

Erna heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de (lokale)overheid op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Zij is thuis in de AVG en weet hoe je op praktische wijze de maatregelen van de BIO kunt implementeren. 

Ze houdt er van om mensen de juiste handvatten te geven zodat deze weer een stapje verder komen en plezier in het werk krijgen. 

Meld je nu aan:

Nog even goed om te weten…

Bij hoge uitzondering kunnen wij de cursus annuleren wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor de cursus. Wij hebben een minimale groep aan cursisten nodig om ook de praktijk opdrachten goed te laten verlopen. De dynamiek van een groep is noodzakelijk om ook voldoende voorbeelden te hebben van de wijze waarop andere organisaties hun processen hebben georganiseerd, waar de rest weer van kan leren. 

Andersom is ook mogelijk dat er zoveel aanmeldingen zijn dat de cursus vol is. Dan kom je automatisch op de wachtlijst en wordt je geïnformeerd wanneer de volgende cursus zal plaatsvinden. 

Aanvullende informatie

Wanneer deze data niet uitkomt, is het ook mogelijk je op een wachtlijst te plaatsen voor de volgende keer.

Het is ook mogelijk deze cursus in-house te organiseren met alle I-adviseurs en projectleiders.

Voor vragen kunt je contact opnemen met IB&P via Trainingen@ib-p.nl.

Downloads