Baseline Informatiebeveiliging Overheid
Op dinsdag 7 en 14 november 2023
We gaan in op de hoofdstukken van de BIO die relevant zijn voor applicatiebeheer
Op welke wijze is informatiebeveiliging georganiseerd binnen de organisatie? Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?
We gaan uitgebreid in op de controls en maatregelen rondom de autorisaties binnen applicaties.
Wat zijn dataclassificaties en DPIA’s? En wat is de rol van de applicatiebeheerder hierin?
Hoe om te gaan met incidenten op het gebied van informatiebeveiliging?
Op welke wijze verloopt de samenwerking met de leverancier. Wat is de rol van de applicatiebeheerder hierin?
Na deze training heb je in je rol als applicatiebeheerder een volwaardig inzicht in wat de Baseline Informatiebeveiliging inhoudt, en wat deze kan betekenen bij het uitvoeren van je taken en verantwoordelijkheden.
In deze tweedaagse groepstraining gebruiken we verschillende werkvormen en doe je kennis, inzicht en inspiratie op.
De rol van de applicatiebeheerder wordt in de praktijk op verschillende manieren ingevuld. Er is vaak een onderscheid tussen functioneel applicatiebeheer en technisch applicatiebeheer. Waarbij de functioneel applicatiebeheerder de gebruiker helpt met de applicatie te werken, en de technisch applicatiebeheerder meer verantwoordelijk is dat de nieuwste versies/patches van de applicatie geïnstalleerd zijn.
De inhoud van deze training is relevant voor beide type applicatiebeheerders, waarbij niet alle onderdelen voor iedereen van toepassing is. Deze beschrijving geeft de applicatiebeheerder houvast om te beoordelen of er binnen de BIO kaders wordt gewerkt binnen zijn vakgebied.
Om een goed beeld te krijgen van die onderdelen van de BIO die ook van toepassing zijn voor jou als applicatiebeheerder is wordt tijdens de training alle punten behandeld binnen de BIO die relevant zijn.
Meld je snel aan want vol = vol.
Praktische informatie over de cursus, locatie en docent.
De cursus vindt plaats op dinsdag 7 en 14 november 2023
De training zal plaatsvinden op de locatie van IB&P: Zwartewaterallee 48 Zwolle
We beginnen ’s ochtends om 9.30 met inloop en koffie. Om 9.45 start de cursus dag. We proberen om 16.00 weer af te ronden.
De kosten voor deze 2-daagse cursus zijn €1.295,- (excl. BTW, incl. lunch en traingsmateriaal)
De cursus wordt gegeven door Erna Havinga. Zij is adviseur informatiebeveiliging en privacy bij IB&P.
Erna heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de (lokale)overheid op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Zij is thuis in de AVG en weet hoe je op praktische wijze de maatregelen van de BIO kunt implementeren.
Ze houdt er van om mensen de juiste handvatten te geven zodat deze weer een stapje verder komen en plezier in het werk krijgen.
Bij hoge uitzondering kunnen wij de cursus annuleren wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor de cursus. Wij hebben een minimale groep aan cursisten nodig om ook de praktijk opdrachten goed te laten verlopen. De dynamiek van een groep is noodzakelijk om ook voldoende voorbeelden te hebben van de wijze waarop andere organisaties hun processen hebben georganiseerd, waar de rest weer van kan leren.
Andersom is ook mogelijk dat er zoveel aanmeldingen zijn dat de cursus vol is. Dan kom je automatisch op de wachtlijst en wordt je geïnformeerd wanneer de volgende cursus zal plaatsvinden.
Wanneer deze data niet uitkomt, is het ook mogelijk je op een wachtlijst te plaatsen voor de volgende keer.
Voor vragen kunt je contact opnemen met IB&P via info@ib-p.nl.
Copyright © 2014 - 2021 IB&P B.V.
algemene voorwaarden - privacyverklaring.
responsible disclosure - sitemap