CISO Pioniers

Mensen die uitzoeken en uitvinden ‘hoe’ je het doet in de praktijk

Eén middag voor de pioniers onder de gemeentelijke CISO’s. Meer leren over en concreet aan de slag met de ISMS software en (pragmatisch) bedrijfscontinuïteitsbeheer. Tips krijgen van ervaren mensen die een duidelijk kijk hebben op implementatietrajecten, de rol van het lijnmanagement daarbij en de link met de BIO en ENSIA. Geen algemene theorie, maar 100% toegesneden op de gemeentelijke praktijk. De ‘hoe-vraag’ staat centraal deze (en komende) middagen.

De geplande Masterclass op 28 oktober in Oosterhout gaat helaas niet door. We hopen in het voorjaar van 2022 alsnog een CISO Pioniers te organiseren. Zodra we dit concreet kunnen maken hoor je van ons!

CISO Pioniers?

De pioniers onder de gemeentelijke CISO’s

De pioniers onder de gemeentelijke CISO’s. De adviseurs die graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Mensen die uitzoeken en uitvinden ‘hoe’ je het doet in de praktijk. Herken jij je hierin? Dan ben jij een CISO Pionier en hopen we dat je komt naar onze masterclass over ISMS software en (pragmatisch) bedrijfscontinuïteitsbeheer!

Hieronder een impressie van de vorige editie.

Programma

Een goede mix tussen theorie en praktisch toepassen

Het programma voor de 3e CISO Pioniers masterclass ziet er als volgt uit.

 • 10:00-10:15

  Ontvangst en koffie

 • 10:15-11:30

  ISMS software: waarom en hoe? (Mandy de Haas, gemeente Oosterhout)

 • 11:30-12:15

  ISMS pakketselectie: stappenplan (Erna Havinga, IB&P)

 • 12:15-13:00

  Lunchpauze

 • 13:00-13:30

  Hoe richt je bedrijfscontinuïteitsbeheer pragmatisch in? (Renco Schoemaker, IB&P)

 • 13:30-14:00

  Bedrijfscontinuïteit in een keten (Youri Lammerts van Bueren, Nova Levvic)

 • 14:00-14:15

  Uitleg casus bedrijfscontinuïteitsbeheer

 • 14:15-14:30

  Koffiepauze

 • 14:30-16:00

  Casus bedrijfscontinuïteitsbeheer (in groepsverband)

 • 16:00-16:30

  Terugkoppeling/feedback over de dag in vooruitkijken naar editie #4

 • 16:30-17:30

  Borrel!

Sprekers

Mensen uit de gemeentelijke praktijk

Het belooft een leerzame (mid)dag te worden onder leiding van mensen uit de gemeentelijke praktijk. CISO Pioniers, net als jij. Zij weten de inhoud dichtbij te brengen en richten zich voornamelijk op de hoe-vraag. Waarvoor dient ISMS software en hoe zorg je dat je de juiste kiest? Welke ervaringen zijn al opgedaan met ISMS software? En hoe maak je bedrijfscontinuïteitsbeheer beheersbaar met een pragmatische aanpak?

Op die vragen heb je hopelijk na de masterclass (deels) antwoord!

Youri

Youri Lammerts van Bueren is voor velen geen onbekende. Hij heeft als CISO veel ervaring, zat in de landelijke stuurgroep ENSIA en in de expertgroep GGI-Veilig, geeft presentaties, is actief op LinkedIn en schrijft weblogs voor iBestuur.

Mandy

Mandy de Haas is CISO bij de gemeente Oosterhout vanuit het ICT-samenwerkingsverband Equalit. Vanuit daar heeft ze veel ervaring opgedaan met ISMS (software) en weet ze goed te link te leggen naar privacy en interne controle.

Erna

Erna Havinga heeft brede kennis en ervaring binnen het vak. Ze geeft presentaties, workshops en lezingen met de focus op risicomanagement. Daarbij deelt zij nieuwe inzichten en technieken waarbij er altijd ruimte is voor interactie en discussie.

Renco

Renco Schoemaker werkte de afgelopen jaren bij diverse gemeenten in verschillende rollen. Hij houdt van ondernemen en pionieren en is goed op de hoogte van het laatste nieuws. Hij is ENSIA coördinator in Utrecht en Den Haag.

Locatie

Bij of vlakbij een gemeente

De volgende Masterclass vindt plaats in bij SSC Equalit in Oosterhout. Equalit is het beste te bereiken per auto, gelegen direct aan de A57. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Per trein reis je naar station Breda Centraal en stap je daar over op bus 123 naar Raamsdonkveer. Je stapt uit bij de Blockmekerstraat en daarna is het nog ruim 15 minuten lopen.

ICT-samenwerkingsverband Equalit
Distributieweg 15
4906 AD Oosterhout

Een grotere kaart bekijken kan op deze pagina.

Aanmelden

Aanmelden en betalen loopt via onze webshop

In het voorjaar van 2021 willen we weer een CISO Pioniers organiseren. De geplande bijeenkomst op 28 oktober in Oosterhout gaat helaas niet door. Ben je enthousiast geworden over de CISO pioniers? Meld je dan vast aan voor de eerstvolgende bijeenkomst. Deelname kost € 85,- ex BTW en is inclusief lunch en borrel.

Je kan je ook eerst aanmelden voor de Pioniers mailing lijst

Op die manier ben je altijd de eerste die hoort over nieuwe bijeenkomsten van CISO Pioniers en Privacy Pioniers.

Privacy Pioniers

Voor Privacy Officers die graag op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Mensen die uitzoeken en uitvinden ‘hoe’ je het doet in de praktijk. Herken jij je hierin? Dan ben jij een Privacy Pionier en hopen we dat je komt naar onze bijeenkomsten!

Check snel wanneer de volgende bijeenkomst is!

Ons (hand)boek

Onze jarenlange ervaring met informatiebeveiliging en privacy én onze ‘lessons learned’ binnen de lokale overheid hebben we vertaald naar een praktisch handboek. Speciaal voor de lokale overheid. Bestel het boek ook en doe er je voordeel mee in je werk.

Bestel het boek direct of lees eerst een hoofdstuk!