IB&P Nieuwsbrief

Super! Hierbij ben je ingeschreven voor onze nieuwsbrief

Check hieronder eerdere nieuwsbrieven

Oeps. Er zijn geen nieuwsbrieven om te tonen.

Recent nieuws

Rekenkamer Utrecht: onderzoek informatieveiligheid

De Rekenkamer Utrecht gaat de informatieveiligheid onderzoeken en kijkt daarbij naar organisatie/proces, mens en techniek. Het onderzoeksplan is in te zien!

Digitale Ondermijningsdag: 9 webinars

‘Gegevensuitwisseling bij de aanpak van ondermijning’ is een van de onderwerpen tijdens deze webinarreeks over ondermijning. Interessant voor PO’s en FG’s bij gemeenten!

Privacy Awards 2021

Als gemeente of ketenpartner trots op een project, samenwerking of oplossing voor privacy en gegevensbescherming? Meld het dan aan voor de Privacy Awards!

Recente blogs

Je medewerkers ‘beveiligen’; hoe doe je dat?

In de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) worden eisen benoemd als het gaat om personele beveiliging (hoofdstuk 7). In deze blog lees je hoe je kunt zorgen voor een veilige instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers.

ENSIA: méér dan de C in PDCA?

Lokale overheden leggen middels de ENSIA-systematiek jaarlijks verantwoording af over informatiebeveiliging. M.i.v. dit jaar gaat dit grotendeels langs de lat van de BIO. ENSIA wordt in de praktijk gemakkelijk gereduceerd tot een verplichte, jaarlijkse onderhoudsbeurt. Maar het is zoveel meer, toch?

In vijf stappen een goed informatiebeveiligingsbeleid

De allereerste maatregel uit de BIO, en ook gelijk de belangrijkste, is het hebben van een informatiebeveiligingsbeleid. In deze blog de vijf stappen naar een goed informatiebeveiligingsbeleid en dito implementatie.