IB&P Nieuwsbrief

Super! Hierbij ben je ingeschreven voor onze nieuwsbrief

Check hieronder eerdere nieuwsbrieven

Recent nieuws

Standpunt Raad van de EU over data governance act

Met de Data Governance Act moet de beschikbaarheid van gegevens binnen de EU beter worden, terwijl tegelijkertijd volledige controle over de data en de veiligheid ervan wordt behouden.

Vier voordelen van cloudneutrale toegangsbeveiliging

Toegangsbeveiliging voor data in de cloud is een belangrijk aandachtspunt voor organisaties. Sterk identiteits- en verificatiebeheer is de basis tegen bedreigingen in de cloud.

PKIoverheid certificaten vervangen: waarom en hoe?

Gebruikt uw organisatie een certificaat van PKIoverheid voor een verbinding tussen een de webbrowser en website? Dan moet u bij uw eerstvolgende certificaatvervanging overstappen naar een certificaat van een marktpartij.

Recente blogs

Risicomanagement en bewustwording; lege containers?

Risicomanagement en bewustwording, we vinden het allemaal belangrijk. Mooie woorden die wijs en logisch klinken. Alleen in de praktijk blijft het vaak bij woorden. Waarom?

Is jouw gegevensverwerking rechtmatig?

Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, eist de AVG dat je eerst moet nagaan of de verwerking rechtmatig is. Is dit niet het geval? Dan mogen er geen persoonsgegevens worden verwerkt. Maar hoe weet je of jouw gegevensverwerking rechtmatig is?

Het NIST CyberSecurity Framework als kans?

Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.