IB&P Nieuwsbrief

Hierbij ben je uitgeschreven voor onze nieuwsbrief

Per ongeluk uitgeschreven? Link naar pagina met abonnement-beheer is alleen beschikbaar voor abonnees van mailinglijsten.

Recent nieuws

NCSC helpt met centraal securitymeldpunt: security.txt

Het NCSC is met een document gekomen waarin het organisaties van de Rijksoverheid hulp biedt voor het implementeren van security.txt.

Kwart organisaties handelt inzageverzoeken niet goed af

Veel organisaties handelen inzageverzoeken van consumenten niet goed af. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Passend beveiligen, hoe doe je dat?

Steeds vaker is in wet en regelgeving de verplichting opgenomen om systemen en data passend te beveiligen.

Recente blogs

Hoe voer je een DPIA uit?

Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.

Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams

Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Waarom is privacy eigenlijk belangrijk?

In onze huidige maatschappij, met alle computertechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. In deze blog lees je waarom privacy zo belangrijk is, wat de gevaren zijn bij een gebrek eraan en hoe je als organisatie de privacy kan beschermen. Want, je hebt misschien niets te verbergen, maar wel altijd iets te beschermen…