Skip to main content

IB&P Nieuwsbrief

Weet je zeker dat je jezelf wilt uitschrijven voor onze nieuwsbrief?

[mailpoet_page]

Recent nieuws

Niemand wil een abonnement op Facebook of Instagram

Een nieuwe klacht over de abonnementsformules van Meta laat de kritiek op de betalen voor privacy formule groeien.

Schendingen van informatiebeveiliging door personeel richten evenveel schade aan als hacken, blijkt uit onderzoek van Kaspersky

Schendingen van het informatiebeveiligingsbeleid van een organisatie door medewerkers zijn volgens onderzoek net zo gevaarlijk als aanvallen van hackers.

IBD publiceert aanpak cyberteam

De informatiebeveiligingsdienst brengt een aanpak uit om het informatiebeveiliging en privacyteam van de gemeente op sterkte te krijgen.

Recente blogs

Samenhang Europese digitale wetgeving: voorbereiding voor gemeenten

Tussen nu en 2026 krijg je als gemeente te maken met maar liefst 13 nieuwe wetten die de digitale toekomst van Europa vormgeven. Deze nieuwe digitale wetten hebben veel invloed op wat gemeenten doen. Om deze gevolgen beter te begrijpen, heeft de VNG een impactanalyse uitgevoerd.

Wat is een gerechtvaardigd belang?

Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?

Het volwassenheidsmodel voor authenticatie

In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.