IB&P Nieuwsbrief

Weet je zeker dat je jezelf wilt uitschrijven voor onze nieuwsbrief?

[mailpoet_page]

Recent nieuws

Toezichthouders van SDT breiden samenwerking in digitaal toezicht uit

Het SDT zal twee extra zogeheten Kamers oprichten voor het afstemmen van toezicht op online platforms en op kunstmatige intelligentie.

Checklist voor IT contracten onder DORA

DORA stelt allerlei eisen aan financiele entiteiten op het gebied digitale operationele weerbaarheid, cyberrisico s en uitbestedingsrisico s.

Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg

Maar liefst 72 organisaties en in totaal zo n 2.000 mensen in het onderwijs en onderzoek hebben meegedaan aan de cybercrisisoefening OZON van SURF.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?

Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?

Hoe voer je een DPIA uit?

Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.

Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams

Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.