Skip to main content

Slim uitbesteden, toch?

ENSIA-coördinator

Sinds de introductie van ENSIA zijn er veel taken bij gekomen. Je moet verantwoording afleggen via de ENSIA-tool en er zijn audits en jaarverslagen om rekening mee te houden. Dit hele verantwoordingsproces verloopt volgens harde deadlines. Hierover moet je veel schakelen met collega’s. Wie pakt wat op? Hoe houd jij het overzicht?

Vragen? Bel ons: +31 6 230 10 235

Overzicht en ervaring

De adviseurs van IB&P hebben bij verschillende gemeenten en samenwerkingsverbanden ENSIA-coördinatie uitgevoerd. Daarbij hebben wij gemerkt dat overzicht en ervaring hét verschil kunnen maken. Ook voor jou kunnen wij het volledige ENSIA-proces coördineren. We kunnen ook helpen het verantwoordingsproces in te richten zodat je volgend jaar geen externe coördinator meer nodig hebt.

Compleet pakket

Uiteraard maken we gebruik van het VNG-materiaal, maar voegen daar eigen ervaring en inzicht aan toe. Onze ENSIA-coördinatoren houden overzicht over alle acties van het ENSIA proces en zorgen voor onderlinge afstemming. Wij hebben kennis van de informatiesystemen van gemeenten en kunnen gemakkelijk schakelen met auditors.

  • Beoordelen van resultaten voorgaand jaar
  • Oog houden voor voldoende (bestuurlijk) draagvlak
  • Opstellen specifiek plan van aanpak
  • Communiceren met domeinexperts & auditors
  • Verzamelen van bewijsmiddelen (evidence)

Ontzorgen

Met ENSIA is beoogd verantwoording over informatieveiligheid efficiënt in te richten en de administratieve lasten te beperken. Echter veel gemeenten en samenwerkingsverbanden ervaren door ENSIA een toename in werk, taken en verantwoordelijkheden. Maak gebruik van onze ondersteuning en kies voor een ENSIA-coördinator die jou ontzorgt.

Ook een workshop is mogelijk

Het is ook mogelijk om een in-company workshop te organiseren als kick-off van een ENSIA traject. Hierbij wordt in 1 dag met het hele ENSIA-team (alle betrokkenen binnen de organisatie die met ENSIA te maken hebben) de nieuwste ontwikkelingen binnen de ENSIA verantwoording besproken en zullen we samen met de medewerkers komen tot een plan van aanpak en planning waar de interne ENSIA Coördinator dan mee aan de slag kan.

Contact

Neem contact op met IB&P.
Bel +31 6 230 10 235, mail contact@ib-p.nl of klik hieronder en laat een bericht achter.

Informatie downloaden

Meer diensten

ENSIA Workshop
Is jouw gemeente klaar voor de ENSIA verantwoording?
ENSIA-coördinator
Slim uitbesteden, toch?
Bewustwording I-adviseurs en projectleiders
Welke informatiebeveiliging en privacy aspecten zijn relevant voor mijn functie?
Privacy Specialist
Specialisten met de juiste ervaring inhuren?
CISO en ISO
Hoe vind je een deskundige professional met de juiste ervaring?
Coaching
Hoe vind je een coach met de juiste ervaring?

ENSIA-coördinator? – IB&P helpt je