Skip to main content

Is jouw organisatie voorbereid op een calamiteit?

Bedrijfscontinuïteit

Er zijn verschillende risico’s die de dienstverlening van de (lokale) overheid in gevaar kunnen brengen. Vaak wordt er wel gedacht aan brand- of waterschade, maar de continuïteit ook in gevaar komen door bijvoorbeeld ransomware. Hoe voorkom en reageer je op calamiteiten en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet stil komt te staan?

Vragen? Bel ons: +31 6 230 10 235

Bedrijfscontinuïteit waarborgen

Een (lokale) overheid loopt risico’s. Wanneer je weet welke dat zijn, kun je passende maatregelen nemen om ze te vermijden of te verminderen. Belangrijk binnen continuïteitsmanagement is dat er niet alleen gefocust wordt op het type calamiteit dat voor kan komen. We zoeken ook antwoord op de vraag: “Hoe betrekken we alle managementlagen en helpen we lijnmanagers bedrijfscontinuïteit vorm te geven?”

Van inventarisatie tot verankeren

Onze aanpak is ontwikkeld in de praktijk, op basis van samenwerking met (lokale) overheden. Wij hebben ervaring met het inrichten van bedrijfscontinuïteitsbeheer op een pragmatische wijze. Wij bieden een compleet en op maat gemaakt pakket. Van inventarisatie tot verankeren.

  • Inventariseren kritische bedrijfsprocessen
  • Prioriteren bedrijfsprocessen met lijnmanagers
  • Samenstellen gedragen crisisteam en opstellen continuïteitsplan
  • Oefenen bedrijfscontinuïteitsplan
  • Verankeren in de PDCA-cyclus

Gedegen plan

Veel organisaties vinden het moeilijk om vorm te geven aan bedrijfscontinuïteitsbeheer. Wij maken samen met jou een gedegen plan dat gedragen wordt door de hele organisatie en ondersteunen bij het implementeren van dit plan.

Veerkracht

Bij IB&P stellen we jouw organisatie in staat om een sterk en effectief bedrijfscontinuïteitsplan te ontwikkelen en te implementeren. Onze begeleiding zorgt ervoor dat jouw organisatie zelfstandig kan reageren op en herstellen van calamiteiten. Wij bieden de expertise die nodig zijn om dit cruciale proces te borgen binnen jouw organisatie, zodat je voorbereid bent op alle toekomstige uitdagingen en jouw dienstverlening ongehinderd kan voortzetten.

Contact

Neem contact op met IB&P.
Bel +31 6 230 10 235, mail contact@ib-p.nl of klik hieronder en laat een bericht achter.

Informatie downloaden

Meer diensten

ENSIA Workshop
Is jouw gemeente klaar voor de ENSIA verantwoording?
ENSIA-coördinator
Slim uitbesteden, toch?
Bewustwording Applicatiebeheerders
Wat wordt er vanuit de BIO van je verwacht?
Privacy Specialist
Specialisten met de juiste ervaring inhuren?
CISO en ISO
Hoe vind je een deskundige professional met de juiste ervaring?
Coaching
Hoe vind je een coach met de juiste ervaring?

Bedrijfscontinuïteit? – IB&P helpt je