Waar sta je? Waar ga je naar toe? Hoe kom je daar?

GAP-analyse

Bovenstaande vragen zullen als vanzelf bij je op komen als jouw organisatie moet voldoen aan normen -en toetsingskaders. Maar hoe krijg jij de antwoorden op deze vragen? En hoe vertaal je die antwoorden naar effectieve acties voor jezelf en je collega’s? Een GAP-analyse helpt bij het beantwoorden van deze vragen. Met deze analyse verkrijg je inzicht én kom je tot een plan.

Vragen? Bel ons: 038-7601350

Nu of later

IB&P begeleidt je door het doolhof van impactanalyses, risico’s, maatregelen, plannen en beleidsstukken. De GAP-analyse omvat een risicoafweging en een impactanalyse waarmee we samen met jou vaststellen wat nú ingericht moet worden en wat tot later kan wachten. Wij helpen (lokale) overheden de hiaten in privacy- of informatiebeveiligingsbeleid te dichten.

Concreet plan

We wijzen je niet alleen op de hiaten in je beleid of aanpak, maar helpen je ook met een concreet plan zodat je verder kunt. Onze aanpak in het kort:

  • In kaart brengen van kritieke processen en systemen
  • Maatregelen prioriteren en beleggen
  • Status en impact bepalen per maatregel
  • Implementatieplan opstellen

Informatiebeveiliging én Privacy

Heb jij de rol van CISO? Dan werk je waarschijnlijk veel met normenkaders. Zet GAP-analyses in om te bepalen waar jouw organisatie staat ten opzichte van normenkaders als de ISO 27002, de BIO en de toetsingskaders DigiD en Suwinet.

Ben je Privacy Officer of FG? Dan kan je gebruik maken van Privacy Control Frameworks (normenkaders) van bijvoorbeeld NOREA, de VNG of het CIP, maar ook de ISO 27701. Welke je ook wenst te gebruiken; bepaal waar je staat met een GAP-analyse.

Juiste prioriteiten

Naar aanleiding van de GAP-analyse bepalen we allereerst de quick wins. Die zijn belangrijk, want je wilt snel de eerste resultaten op kunnen leveren. Daarna risico gebaseerd de rest. Wij geven je middels een GAP-analyse het inzicht dat nog ontbreekt zodat je aan de slag kunt.

Contact

Neem contact op met IB&P. Bel 038-7601350, mail contact@ib-p.nl of klik hieronder en laat een bericht achter.

Informatie downloaden

GAP-analyse

Meer diensten

Privacy Specialist
Specialisten met de juiste ervaring inhuren?
CISO en ISO
Hoe vind je een deskundige CISO met de juiste ervaring?
Coaching
Hoe vind je een coach met de juiste ervaring?
Bewustwording MT en bestuur
Wat is jouw rol en wat zijn de mogelijkheden?
Data Protection Impact Assessment
Hoe voer je een DPIA uit waar je wat aan hebt?
Risicomanagement
Hoe maak je de risico’s beheersbaar?

GAP-analyse? – IB&P helpt je