Skip to main content

Hoe maak je de risico’s beheersbaar?

Risicomanagement Workshop

De basis van informatiebeveiliging is risicomanagement. Op basis van de risico’s die je als (lokale) overheid loopt, ga je informatiebeveiliging inrichten. Niemand heeft echter een budget om alles te kunnen implementeren wat je maar zou willen. Door middel van risicomanagement worden de prioriteiten zichtbaar. Maar hoe voer je een goede risicoanalyse uit? En heb je met een risicoanalyse ook risicomanagement geïmplementeerd?

Vragen? Bel ons: +31 6 230 10 235

Risico’s beheersen

Risicomanagement is een middel om de risico’s waar (lokale) overheden mee geconfronteerd worden, op een effectieve manier in kaart te brengen. Wanneer je niet weet welke risico’s je loopt, kun je ook geen maatregelen nemen om deze risico’s te beperken. Onderdeel van risicomanagement is daarom de risicoanalyse. Het doel van een risicoanalyse is niet om alle risico’s op te lossen, maar om ze beheersbaar te maken. IB&P ondersteunt en adviseert bij jouw risicomanagement.

Helder en op maat

Onze aanpak is van toepassing op een risicoanalyse rond informatiebeveiliging en privacy. Zie voor privacy ook onze mogelijkheid voor het uitvoeren van een DPIA. Onze aanpak is helder, op maat en bestaat uit de volgende stappen:

Voorbereiding:
• Inventariseren documentatie
• Vaststellen van beleidsuitgangspunten
• Bepalen van scoping

Workshop met belanghebbenden:
• Inventarisatie risico’s en impact
• Selecteren belangrijkste te nemen maatregelen

Grip op risico’s

Steeds meer (lokale) overheden hebben de behoefte grip te krijgen op de risico’s die ze lopen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Daarom zijn ze op zoek naar een manier om inzicht te krijgen in de risico’s van vandaag de dag. Wil jij ook inzicht in je risico’s en deze beheersbaar maken?

Een stap vooruit met IB&P Workshops

Met onze begeleiding ben je verzekerd van een proactieve benadering van risicomanagement, waardoor jouw organisatie niet alleen voldoet aan de normen, maar ook een stap voor blijft op potentiële bedreigingen. Neem vandaag nog contact op met IB&P voor een workshop op maat en begin met het bouwen aan een sterkere, veiligere toekomst.

Contact

Neem contact op met IB&P.
Bel +31 6 230 235, mail contact@ib-p.nl of klik hieronder en laat een bericht achter.

Informatie downloaden

Meer diensten

Bewustwording I-adviseurs en projectleiders
Welke informatiebeveiliging en privacy aspecten zijn relevant voor mijn functie?
Bewustwording Applicatiebeheerders
Wat wordt er vanuit de BIO van je verwacht?
ENSIA Workshop
Is jouw gemeente klaar voor de ENSIA verantwoording?
Privacy Specialist
Specialisten met de juiste ervaring inhuren?
CISO en ISO
Hoe vind je een deskundige professional met de juiste ervaring?
Coaching
Hoe vind je een coach met de juiste ervaring?

Risicomanagement Workshop? – IB&P helpt je