Gartner: Overheden blijven flink investeren in IT

Volgens Gartner blijven overheden wereldwijd in 2022 fors meer investeren in IT, zo’n 557 miljard dollar. Dat is 6,5 procent meer in IT dan dit jaar. Door de coronacrisis beseffen overheden sterker dat publiek beleid en technologie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Alleen in telecomdiensten en hardware dalen de investeringen.

Wereldwijd steken overheden in 2022 zeker 6,5 procent meer in IT dan dit jaar. In totaal gaat het om ruim 557 miljard dollar. Twee derde daarvan zal in software en IT-diensten worden gestoken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Gartner. Vergeleken met 2020 gaat het zelfs om een groei van de uitgaven van 21%.

Effect ijlt door

Geïnvesteerd wordt onder meer in het verbeteren van de klant- en werknemerservaring, het versterken van analytische capaciteiten en het opschalen van operationele flexibiliteit.

Volgens Irma Fabular, research vice president bij Gartner, “zullen overheden investeringen in digitale technologieën blijven versnellen om te kunnen reageren op en te herstellen van de voortdurende stroom van onzekerheden voor de volksgezondheid, die het gevolg is van de pandemie.” In 2020 werd al 9,5 procent meer uitgegeven aan IT als gevolg van de pandemie, maar dat effect ijlt nog minstens een jaar door, voorziet Gartner.

Prioriteiten

Bij de belangrijkste prioriteiten van overheden in 2022 ziet Gartner onder meer IT-infrastructuur en het moderniseren van applicaties, naast digitale transformatie. Economische steunpakketten gerelateerd aan COVID-19 zoals NextGenEU stimuleren bovendien de financiering van digitale mogelijkheden, waaronder duurzame groei, sociale programma’s, onderwijs, cybersecurity en digitale inclusiviteit.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De impact van de nieuwe ISO27002 op de BIO
Met de komst van de nieuwe ISO27002 zal ook de BIO veranderen. Wat is de impact van deze verandering? Lees het in de blog.
Applicatiebeheer in relatie tot de BIO
De implementatie van de BIO is niet alleen specifiek de verantwoording van de CISO. Het is een samenspel van diverse specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder ook applicatiebeheer.
Zó hack je een stad!
Elke organisatie is te hacken. Met de e-guide ‘Zo hack je een stad’ van Den Haag kan iedere gemeente nu een eigen variant organiseren.

Meer recente berichten

Google Analytics binnenkort verboden?
Verder lezen
Besluitvormers weten niet hoe ze proactiever kunnen zijn op het gebied van cybersecurity
Verder lezen
Maak van cybercriminaliteit een echt misdrijf
Verder lezen
Deel patienten weigert e health wegens privacy zorgen
Verder lezen
HUB privacy en gegevensdeling beschikbaar
Verder lezen
Week van de Digitale Ethiek
Verder lezen
Cybersecurity: de trends van nu
Verder lezen
Privacy of veiligheid? Defensie wil tijdelijke aanpassingen sleepwet voor cyberaanvallen
Verder lezen
Digitale identiteit met al je persoonsgegevens? Als het aan Nederland en de EU ligt wel
Verder lezen
Cyberaanval tegen Defensie legt mailverkeer al vier weken plat
Verder lezen