Gartner: Overheden blijven flink investeren in IT

Volgens Gartner blijven overheden wereldwijd in 2022 fors meer investeren in IT, zo’n 557 miljard dollar. Dat is 6,5 procent meer in IT dan dit jaar. Door de coronacrisis beseffen overheden sterker dat publiek beleid en technologie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Alleen in telecomdiensten en hardware dalen de investeringen.

Wereldwijd steken overheden in 2022 zeker 6,5 procent meer in IT dan dit jaar. In totaal gaat het om ruim 557 miljard dollar. Twee derde daarvan zal in software en IT-diensten worden gestoken. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau Gartner. Vergeleken met 2020 gaat het zelfs om een groei van de uitgaven van 21%.

Effect ijlt door

Geïnvesteerd wordt onder meer in het verbeteren van de klant- en werknemerservaring, het versterken van analytische capaciteiten en het opschalen van operationele flexibiliteit.

Volgens Irma Fabular, research vice president bij Gartner, “zullen overheden investeringen in digitale technologieën blijven versnellen om te kunnen reageren op en te herstellen van de voortdurende stroom van onzekerheden voor de volksgezondheid, die het gevolg is van de pandemie.” In 2020 werd al 9,5 procent meer uitgegeven aan IT als gevolg van de pandemie, maar dat effect ijlt nog minstens een jaar door, voorziet Gartner.

Prioriteiten

Bij de belangrijkste prioriteiten van overheden in 2022 ziet Gartner onder meer IT-infrastructuur en het moderniseren van applicaties, naast digitale transformatie. Economische steunpakketten gerelateerd aan COVID-19 zoals NextGenEU stimuleren bovendien de financiering van digitale mogelijkheden, waaronder duurzame groei, sociale programma’s, onderwijs, cybersecurity en digitale inclusiviteit.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het NIST CyberSecurity Framework als kans?
Binnen informatiebeveiliging praten we vaak over normen, managementsystemen en frameworks. Zo heb je het NIST Cyber Security Framework, maar hoe verhoudt dat zich tot het ISMS en de BIO? Lees het in onze blog.
Waar gaat de Wet digitale overheid over?
Vorig jaar is het wetsvoorstel voor de Wet digitale overheid (Wdo) aangenomen door de Tweede Kamer. Maar waar gaat deze wet nu precies over? Wanneer gaat de wet (pas) van kracht en wat betekent dit voor jouw gemeentelijke organisatie?
Beleid voor informatiebeveiliging in bredere context
Een informatiebeveiligingsbeleid zou niet uit de lucht moeten komen vallen, maar een logisch gevolg van andere beleid en relevante, actuele ontwikkelingen. Juist die zetten we voor je op rij in deze blog. Handig, toch?

Meer recente berichten

Uitfasering uitgifte publiek vertrouwde webcertificaten PKIoverheid
Verder lezen
Ollongren: Gemeenten onvoldoende bewust van AVG
Verder lezen
Gepubliceerd: Werkdocument Audit Wet politiegegevens voor gemeenten
Verder lezen
Cyberaanvallen kunnen leiden tot een grote ramp
Verder lezen
Dit is wat er met je privégegevens kan gebeuren na een datalek
Verder lezen
Joost de Jong, wethouder Eindhoven: Security is kerntaak
Verder lezen
Investeer in cybersecurity, niet eenmalig maar blijvend
Verder lezen
Zorgverzekeraar CZ verandert werkwijze na onderzoek privacy-autoriteit
Verder lezen
Handreiking Wgs in samenwerking met de AP
Verder lezen
Audio blog: De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging
Verder lezen