Categorie: privacy (nieuws)

Google Analytics binnenkort verboden?

Het gebruik van Google Analytics is binnenkort mogelijk niet meer toegestaan in Nederland. Daarvoor waarschuwt de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op haar website. Aanleiding voor de waarschuwing is een onderzoek van de Oostenrijkse privacytoezichthouder, waarin geconcludeerd werd dat Google Analytics niet voldoet aan de privacywetgeving AVG. 

Lees verder

Zoom behaalt als eerste videocommunicatieplatform de Common Criteria certificering

 Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM) kondigt aan dat Zooms Meeting Client (versie 5.6.6) is gecertificeerd voor de Common Criteria Evaluation Assurance Level 2 (v3.1 rev. 5). Hiermee is Zoom het allereerste videocommunicatieplatform dat deze certificering ontvangt. De certificering is uitgegeven door de Duitse federale cyberbeveiligingsautoriteit BSI.

Lees verder

Nationale ombudsman: veel burgers voor dichte deur bij Autoriteit Persoonsgegevens

De Nationale ombudsman vindt dat de Autoriteit Persoonsgegevens niet goed omgaat met burgers die ontevreden zijn over de behandeling van hun privacyklachten. Burgers die daarover klagen bij de Autoriteit, komen hier vaak niet verder mee. De afhandeling van klachten lijkt bij de Autoriteit vooral gericht op het afhouden ervan. Dat schrijft de ombudsman in zijn rapport Voor een dichte deur.

Lees verder

Kwetsbaarder door achterblijvend privacybeleid

Utrechtse Heuvelrug heeft te weinig aan privacy en gegevensbescherming gewerkt en eerdere aanbevelingen zijn onvoldoende opgevolgd. De gemeente loopt hierdoor een groter risico op het niet naleven van de bescherming van privacy, valt te lezen in een kritisch jaarverslag over 2020. De begroting en risico inschatting schieten tekort, er is onvoldoende sturing vanuit de tweede lijn en de gemeente voldoet niet aan de AVG verantwoordingsverplichtingen.

Lees verder

Veel burgers voor een dichte deur bij Autoriteit Persoonsgegevens

De Nationale ombudsman vindt dat de Autoriteit Persoonsgegevens niet goed omgaat met burgers die ontevreden zijn over de behandeling van hun privacyklachten. Burgers die daarover klagen bij de Autoriteit, komen hier vaak niet verder mee. De afhandeling van klachten lijkt bij de Autoriteit vooral gericht op het afhouden ervan. Dat schrijft de ombudsman in zijn rapport Voor een dichte deur. De ombudsman licht in het rapport twee zaken toe, die exemplarisch zijn voor de problemen.

Lees verder