Auteur: IB&P

De ethiek van slimme steden

Een slimme stad maakt gretig gebruik van data en technologie en doet dat verantwoord. Dat klinkt simpel, tot we op zoek gaan naar de spelregels waaraan slimme steden moeten voldoen. Die blijken nog ontoereikend. Publieke waarden vragen om kaderstellende wet en regelgeving. Digitalisering stimuleert overheden actief aan de slag te gaan met ethiek.

Lees verder

Geen camera s in Park16hoven, D66: privacy, privacy, privacy

Er komen geen veiligheidscamera s in de nieuwbouwwijk Park16hoven. Burgemeester Aboutaleb vindt het te vroeg. Allereerst moeten er, in het kader van de privacy, het stokpaardje van D66, lichtere maatregelen worden uitgelopen. Bovendien moet er een goed beeld zijn van zware en structurele openbare ordeverstoringen ter plaatse. Dat is, nog, niet het geval. Teleurgestelde bewoners zeggen: eerst moet het kalf kennelijk verdronken zijn, voordat men de put dempt.

Lees verder

Cyber Sessions The time is now

Gemeenten kunnen niet langer wachten, de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van the time is now bieden het CCV en de VNG 5 Cyber Sessions aan. Na het bekijken van deze online sessies kunnen ambtenaren OOV, openbare orde en veiligheid, en CISO s, Chief Information Security Officer, direct aan de slag met digitale veiligheid. De Cyber Sessions worden gefaseerd aangeboden.

Lees verder