Bedrijven offeren IT-beveiliging op voor businessdoelen

IT-beslissers zijn bereid om beveiliging op te offeren om andere bedrijfsdoelstellingen, bijvoorbeeld productiviteitsverhoging of verdere digitale transformatie, beter te behalen. Bovendien geeft de grote meerderheid aan onder druk gezet te zijn om de risico s van digitale dreigingen te minimaliseren bij het bestuur.

Uit onderzoek van IT-beveiliger Trend Micro blijkt dat 92 procent van de IT-beslissers meent dat de organisatie waar ze werken bereid zou zijn in te boeten op cyberbeveiliging ten gunste van digitale transformatie, productiviteit of andere doelstellingen. Ongeveer de helft van de respondenten denkt dat het bestuur de risico s van digitale dreigingen begrijpt. Volgens het beveiligingsbedrijf betekenen deze resultaten dat er op een andere manier met de business gepraat moet worden over risico s, kosten en baten. In plaats van een verhaal over bedreigingen en beperkingen, zou het meer moeten gaan om het creeren van waarde voor stakeholders.

Verder lezen bij de bron
IB&P
Laatste berichten van IB&P (alles zien)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen
Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen