Nederlandse overheid tuigt nog een cybersecuritycentrum op

Nederland krijgt er dit jaar nog een overheidsorgaan bij voor cybersecurity. Het nieuwe National Coordination Centre, NCC, komt bij een reeks organisaties waaronder het Nationaal Cyber Security Centrum, NCSC, het Digital Trust Center, DTC en het Landelijk Dekkend Stelsel, LDS. Het verantwoordelijke ministerie van EZK vertelt AG Connect dat het NCC moet vanuit de EU.

Het in oprichting zijnde NCC is eind 2021 onder de aandacht gekomen door een vacature van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) die een kwartiermaker zoekt. Komend jaar wordt het Nederlandse Nationale Coordinatie Centrum opgericht, als onderdeel van het Europese Cybersecurity Competence Center (ECCC). We zoeken een kwartiermaker die hierbij het voortouw kan nemen en dit razend actuele vraagstuk verder vorm wil helpen geven!

Deze vacature is op 30 november gesloten en daarna offline gehaald. De tekst is via de Wayback Machine nog in te zien. Het NCC zal geen operationele werkzaamheden op het gebied van cybersecurity ondernemen, aldus de functieomschrijving. In plaats daarvan moet dit nieuwe Nederlandse cybersecuritycentrum verbindende en coordinerende taken gaan uitvoeren. De gezochte kwartiermaker annex programmamanager moet daarbij ook richting de Europese Unie (EU) een schakelrol vervullen. De eerste opdracht voor de beoogde werknemer is het schrijven van een voorstel voor de EU om de beschikbare middelen te ontvangen voor de opzet en eerste exploitatiekosten van het NCC.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De impact van de nieuwe ISO27002 op de BIO
Met de komst van de nieuwe ISO27002 zal ook de BIO veranderen. Wat is de impact van deze verandering? Lees het in de blog.
Applicatiebeheer in relatie tot de BIO
De implementatie van de BIO is niet alleen specifiek de verantwoording van de CISO. Het is een samenspel van diverse specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder ook applicatiebeheer.
Zó hack je een stad!
Elke organisatie is te hacken. Met de e-guide ‘Zo hack je een stad’ van Den Haag kan iedere gemeente nu een eigen variant organiseren.

Meer recente berichten

Google Analytics binnenkort verboden?
Verder lezen
Besluitvormers weten niet hoe ze proactiever kunnen zijn op het gebied van cybersecurity
Verder lezen
Maak van cybercriminaliteit een echt misdrijf
Verder lezen
Deel patienten weigert e health wegens privacy zorgen
Verder lezen
HUB privacy en gegevensdeling beschikbaar
Verder lezen
Week van de Digitale Ethiek
Verder lezen
Cybersecurity: de trends van nu
Verder lezen
Privacy of veiligheid? Defensie wil tijdelijke aanpassingen sleepwet voor cyberaanvallen
Verder lezen
Digitale identiteit met al je persoonsgegevens? Als het aan Nederland en de EU ligt wel
Verder lezen
Cyberaanval tegen Defensie legt mailverkeer al vier weken plat
Verder lezen