Privacy doodsteek social media

Facebook, Twitter, Pinterest en Snapchat gingen allen onderuit op de beurs. Meta verloor in 1 dag 230 miljard dollar.  Dat is zo ongeveer alle belastingen die jaarlijks geind wordt voor heel Nederland.  Mijn bancaire contacten in Manhattan spraken van Metadrop om deze koersval van het conglomeraat van Facebook, Instagram en WhatsApp in een woord te vatten. 

Meestal is het geen aanbeveling als een koersbeweging naar beneden een naam krijgt van financiele experts.

Het businessmodel van dit soort bedrijven is de handel in persoonsgegevens en de bijbehorende persoonlijke voorkeuren. Dat is meer en meer mensen een doorn in het oog, maar goed, ze kunnen niet zonder. De adverteerders zijn juist dol op de mate waarin deze bedrijven doelgroepen kunnen filteren en bestoken.  Daardoor zijn die advertenties effectief. Dat heet conversie. En door die relatief hoge conversie lopen ze daarom binnen. De gebruikers van deze social media lopen niet massaal weg, dus wat gaat er mis? Apple, dat gaat er mis.

Apple heeft namelijk een heel ander businessmodel. Naast verkoop van muziek, produceren zij voor velen heel aantrekkelijke hardware zoals iPhones en iPads.  Om topprijzen te kunnen realiseren moeten die spullen wel uitstijgen boven andere goedkopere alternatieven.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen