Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud

Een vijfde van de IT beslissers heeft weinig vertrouwen in de cloud als het gaat om databescherming, 19 procent, en privacy, 20 procent. Dit blijkt uit onderzoek van datacenter BIT. Voor het onderzoek werden ruim 1.000 IT beslissers bevraagd over databeheer, dataopslag en databeveiliging. Slechts de helft van de organisaties zou opnieuw kiezen voor hun huidige provider als ze een nieuwe cloudleverancier moet kiezen. 45 procent van de respondenten maakt het niet uit welke cloud zijn of haar organisatie gebruikt.

Verschillen per sector

Ook is slechts de helft van de respondenten op de hoogte van wat hun cloudleverancier daadwerkelijk doet op het gebied van databeveiliging. Hierbij springen er een aantal sectoren uit. Zowel organisaties in de gezondheidszorg, 38 procent, als de overheid, 49 procent, zijn aanzienlijk minder goed op de hoogte van wat hun cloudprovider doet op het gebied van databeveiliging. Dit is vreemd, aangezien juist organisaties in deze sectoren vanwege de aard van hun werk te maken hebben met zeer gevoelige gegevens, en zich aan strenge wet- en regelgeving moeten houden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen