Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud

Een vijfde van de IT beslissers heeft weinig vertrouwen in de cloud als het gaat om databescherming, 19 procent, en privacy, 20 procent. Dit blijkt uit onderzoek van datacenter BIT. Voor het onderzoek werden ruim 1.000 IT beslissers bevraagd over databeheer, dataopslag en databeveiliging. Slechts de helft van de organisaties zou opnieuw kiezen voor hun huidige provider als ze een nieuwe cloudleverancier moet kiezen. 45 procent van de respondenten maakt het niet uit welke cloud zijn of haar organisatie gebruikt.

Verschillen per sector

Ook is slechts de helft van de respondenten op de hoogte van wat hun cloudleverancier daadwerkelijk doet op het gebied van databeveiliging. Hierbij springen er een aantal sectoren uit. Zowel organisaties in de gezondheidszorg, 38 procent, als de overheid, 49 procent, zijn aanzienlijk minder goed op de hoogte van wat hun cloudprovider doet op het gebied van databeveiliging. Dit is vreemd, aangezien juist organisaties in deze sectoren vanwege de aard van hun werk te maken hebben met zeer gevoelige gegevens, en zich aan strenge wet- en regelgeving moeten houden.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen
Cyberbeveiliging: Parlement neemt nieuwe wet aan om veerkracht EU te versterken
Verder lezen
Raad van State uit kritiek op wet voor delen data door overheid
Verder lezen
Impactstudie CSIRT s in het kader van de herziening van de NIB richtlijn
Verder lezen
NCSC: meer onderzoek naar impact van encryptie
Verder lezen
Privacytoets vergeten: onderzoek naar verkeersstromen in Enschede ligt stil
Verder lezen
PEGA commissie wil Europese regels voor inzet spyware
Verder lezen