Skip to main content

Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen

Tijdens een recente bijeenkomst bespraken de ministers van Financien van de EU de voortgang van het digitale europroject en benadrukten ze de noodzaak dat de digitale valuta privacy van burgers moet beschermen en transparant moet zijn.

Ook erkenden ministers de potentiele voordelen van een digitale euro, zoals meer financiele inclusie en minder afhankelijkheid van buitenlandse betalingssystemen, maar benadrukten het belang van de bescherming van persoonlijke gegevens en financiele informatie van gebruikers.

De ministers benadrukten ook dat de digitale euro veilig moet zijn en bestand moet zijn tegen potentiele cyber-dreigingen. Ze benadrukten het belang van nauwe samenwerking met de Europese Centrale Bank en andere relevante autoriteiten om ervoor te zorgen dat de digitale euro voldoet aan de hoogste veiligheids- en privacynormen.

EU neemt zorgen rondom CBDC s serieus

De ontwikkeling van een digitale euro is een onderwerp van veel discussie geweest binnen de EU, waarbij sommige deskundigen waarschuwden voor de mogelijke risico s en nadelen van een dergelijke munteenheid. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen
Waarom klanten en partners steeds meer belang hechten aan jouw cyberbeveiligingsaanpak
Verder lezen
Rechtszaak: Stichting Data Bescherming Nederland beschuldigt Amazon van schending privacy rechten Nederlandse consumenten
Verder lezen