Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen

Tijdens een recente bijeenkomst bespraken de ministers van Financien van de EU de voortgang van het digitale europroject en benadrukten ze de noodzaak dat de digitale valuta privacy van burgers moet beschermen en transparant moet zijn.

Ook erkenden ministers de potentiele voordelen van een digitale euro, zoals meer financiele inclusie en minder afhankelijkheid van buitenlandse betalingssystemen, maar benadrukten het belang van de bescherming van persoonlijke gegevens en financiele informatie van gebruikers.

De ministers benadrukten ook dat de digitale euro veilig moet zijn en bestand moet zijn tegen potentiele cyber-dreigingen. Ze benadrukten het belang van nauwe samenwerking met de Europese Centrale Bank en andere relevante autoriteiten om ervoor te zorgen dat de digitale euro voldoet aan de hoogste veiligheids- en privacynormen.

EU neemt zorgen rondom CBDC s serieus

De ontwikkeling van een digitale euro is een onderwerp van veel discussie geweest binnen de EU, waarbij sommige deskundigen waarschuwden voor de mogelijke risico s en nadelen van een dergelijke munteenheid. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe krijg je informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Het ambtelijk bestuur is eindverantwoordelijk voor informatiebeveiliging. Het is dus belangrijk dat zij een goed beeld hebben van de risico’s die informatiebeveiliging met zich mee brengt. Maar hoe krijg je als lijnmanager of CISO informatiebeveiliging op de bestuurstafel?
Hoe voer je een DPIA uit?
Het uitvoeren van een DPIA is soms niet eenvoudig. In deze blog lees je daarom wat een DPIA precies is, wanneer je een DPIA uitvoert en welke stappen daarbij worden doorlopen.
Klaar voor actie: De rol van workshops in het voorbereiden van calamiteitenteams
Het uitvallen van belangrijke ICT-voorzieningen kan leiden tot een verstoring van de gemeentelijke dienstverlening. Vanuit de BIO is het inrichten van bedrijfscontinuïteit daarom verplicht. Maar wat is bedrijfscontinuïteit precies en hoe zorg je dat het calamiteitenteam op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

Recordaantal deelnemers bij SURF cybercrisisoefening, ook uit de zorg
Verder lezen
Privegegevens van inwoners Stadskanaal op straat: Daar gaat je privacy
Verder lezen
Spyware als macht
Verder lezen
Kleine ondernemer eveneens interessant voor hacker
Verder lezen
Pentesting uitvoeren: waarom het belangrijk is
Verder lezen
Drone gaat controleren of Deventenaar zich wel aan de regels houdt
Verder lezen
Passend beveiligen, hoe doe je dat?
Verder lezen
QR codes steeds vaker gebruikt voor phishing
Verder lezen
Amper oog voor cybersecurity bij waterschapsverkiezing
Verder lezen
Kadaster ontvangt tientallen schadeclaims wegens datalek
Verder lezen