Basisbegrippen AVG uitgelegd

De begrippen die worden gebruikt rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komen vaak voorbij, maar ken je ook van alle begrippen de betekenis? ICT Recht heeft ze voor je op een rij gezet inclusief toelichting.

Volgens de AVG zijn persoonsgegevens alle gegevens die direct of indirect herleidbaar zijn tot een bepaalde natuurlijke persoon. Bij direct herleidbare gegevens kunt u zonder al te veel moeite vaststellen wie de persoon is. Deze gegevens zijn min of meer uniek. Denk bijvoorbeeld aan iemands naam, adres, postcode of een combinatie van die gegevens. Bij indirect herleidbare persoonsgegevens gaat het om gegevens die op zichzelf misschien niet te herleiden zijn tot een individu, maar in combinatie met andere gegevens wel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een IP-adres of een GPS-locatie.

Verder lezen bij de bron
Telekwetsbaarheid van gemeenten
CIP Whitepaper IOT

Copyright © 2014 - 2019 IB&P B.V.
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring. Ook handig: de sitemap