Microsoft en VNG ondertekenen gemeentelijke voorwaarden

Als Nederlandse gemeente kun je, net als alle andere gemeenten in Nederland, vanaf 1 februari 2019 gebruikmaken van de gemeentelijke voorwaarden van Microsoft. Microsoft en de VNG tekenden onlangs de nieuwe voorwaarden.

Samen organiseren

Een aantal belangrijke veranderingen in de werkomgeving van Microsoft, waaronder Office 365-producten, Windows 10, beveiligingsproducten en samenwerkingsproducten, was voor VNG Realisatie aanleiding met Microsoft in onderhandeling te treden over de voorwaarden. De ondertekening past binnen de beweging die gemeenten hebben ingezet om meer samen te organiseren.

Cloud Competence Center

Het Rijk en de VNG zijn zich bewust van de bevindingen van het Data Protection Impact Assessment (DPIA), uitgevoerd in opdracht van het SLM Microsoft Rijk. Gezamenlijk zetten we de komende maanden een Cloud Competence Center op, dat – naast het volgen van de invulling van de bevindingen in het DPIA – zal zorgen voor ondersteunende informatie over het veilig en privacy-gericht inrichten en gebruiken van Windows 10 en Office 365. Het Center richt zich eerst op Microsoft en in 2020 ook op andere softwareproducten. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen