Skip to main content

Gemeente Montfoort zoekt Informatiemanager

De gemeente Montfoort zoekt een informatiemanager die ook de rol van CISO en ENSIA-coördinator op zich kan nemen. Ben jij een echte adviseur met relevante werkervaring? Kijk dan eens naar deze vacature.

Gemeente Montfoort is een meer dan fraaie gemeente in het Groene Hart van ons land. In totaal telt de gemeente zo’n 14.000 inwoners, voornamelijk woonachtig in de stad Montfoort en het dorp Linschoten.

Gemeente Montfoort is ‘gewoon bijzonder en bijzonder gewoon’. We redeneren vanuit dienstverlening aan inwoners, zetten in op samenwerking en zorgen dat uitvoering van werkzaamheden door derden goed gebeurt. De tijd dat ‘werken bij een gemeente’ synoniem stond voor ‘suf en saai’ is voorgoed voorbij. De medewerkers zijn mannen en vrouwen met een visie. In onze organisatie ligt de verantwoordelijkheid bij de medewerkers en werken we op basis van drie kernwaarden: deskundig, betrokken en loyaal. Het managementteam bestaat uit drie afdelingsmanagers en de gemeentesecretaris/ algemeen directeur.

De afdeling Dienstverlening staat in direct contact met de individuele inwoner (bijvoorbeeld voor individuele vragen, beschikkingen en vergunningen). Deze afdeling levert voornamelijk gestandaardiseerde producten en diensten vanuit een dienstverlenende houding.

De afdeling Beleid, Advies en Uitvoering is het onderdeel van de organisatie dat beleid, advies en uitvoering verzorgt voor de onderwerpen die het algemeen belang raken; onderwerpen van belang voor alle inwoners.

De afdeling Services, Ondersteuning en Staf (SOS) is het onderdeel van de organisatie dat de interne dienstverlening verzorgt. Deze afdeling ondersteunt het college om te kunnen besturen en de eigen mensen om goed te kunnen werken. Ondersteuning en Staf verzorgt ook de concern- en control taken van de organisatie.

Wij zijn op zoek naar een informatiemanager

De informatiemanager maakt deel uit van de afdeling Services, Ondersteuning en Staf. Deze afdeling bestaat naast processen en gegeven uit financiën, vastgoed, juridische zaken, communicatie, facilitaire zaken en HR.

Werkzaamheden, taken en rol

 • Je bent verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van het informatiebeleid, de informatieveiligheid en de informatiebeheerstrategie voor de gemeente.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de informatie-architectuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement met externe partijen met betrekking tot ICT.
 • Je adviseert het MT en de afdelingen over het informatiebeleid, de informatieveiligheid en informatiebeheervraagstukken (richting, inrichting en verrichting).
 • Je vervult de rol van CISO, bent ENSIA-coördinator en neemt deel aan het regionale CISO-overleg Lekstroom. In het kader van de AVG ben je lid van de interne driehoek tussen de CISO, Functionaris Gegevensbescherming en de Privacy Officer.
 • Je draagt zorg voor de Informatieveiligheid verantwoording (ENSIA) aan het college en de gemeenteraad.
 • Je bewaakt de uitvoering van de I&A-projecten/activiteitenkalender en vervult de rol van projectleider I&A.

Wie zoeken we

Iemand die flexibel, klantvriendelijk, proactief en oplossingsgericht is. Je bent een echte adviseur, die denkt in oplossingen en ’out of te box’ kan denken. Je durft buiten de gebaande paden te treden. Je bent de gesprekspartner voor het MT en het college en je beschikt over een coachende stijl van lei-dinggeven aan team- en projectleden. Nieuwe externe informatie en beveiligingsontwikkelingen weet je je snel eigen te maken en met je analytisch denkvermogen weet je bijzaken efficiënt van hoofdzaken te onderscheiden. Je bent goed in staat zelfstandig te werken en beschikt over de nodige bestuurlijke sensitiviteit om effectief te kunnen opereren binnen een ambtelijke organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, implemen-teert eventuele uitkomsten hiervan en rapporteert over de voortgang. Je signaleert proactief risico ́s,verbeter- en/of knelpunten en rapporteert deze. Daarnaast is het van belang dat je een echte teamspeler bent en je hand er niet voor omdraait als je een collega moet vervangen of er ad-hoc iets geregeld moet worden. Je bent stressbestendig en vindt het leuk om uitvoering te geven aan een breed palet aan taken.

Je hebt:

 • Een afgeronde informatieopleiding op minimaal HBO-niveau;
 • Aantoonbare werkervaring op strategisch niveau binnen de (gemeentelijke) overheid;
 • Affiniteit met informatieveiligheid (CISO en ENSIA) en informatiebeheer;
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement.

Wat bieden we

 • Een nieuwe en dynamische organisatie
 • Een uitdagende afwisselende baan op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid
 • Nauw contact met alle collega’s in de organisatie, je ziet direct wat je werk bijdraagt
 • Goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden
 • Een fijne werksfeer

Arbeidsvoorwaarden

Dit is een functie voor 32-36 uur per week. De functie is nog onderhevig aan functiewaardering; indicatieve schaal 10/11.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity regels
Verder lezen
Enschede probeert opnieuw onder boete van 6 ton voor privacy schending uit te komen
Verder lezen
Minister: bestuurder moet altijd toestemming geven voor delen voertuigdata
Verder lezen
Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen