UWV en VNG verbeteren registratiesysteem werkzoekenden

Gemeenten en UWV gebruiken systemen als Sonar en WBS om klanten te koppelen aan werkgevers. VNG en UWV werken samen aan modernisering van de ketensamenwerking en kijken naar mogelijke verbeteringen. In dit nieuwsbericht lees je meer.

UWV en VNG werken aan verbeteringen van de systemen voor de registratie van werkzoekenden en vacatures van het UWV.

Binnen het sociaal domein (gericht op werk) gebruiken gemeenten – van heel beperkt tot heel intensief –  de UWV systemen, Sonar en WBS. Deze applicaties gebruiken gemeenten en UWV om klanten te koppelen aan werkgevers. In het kader van de modernisering van de ketensamenwerking van UWV en gemeenten binnen het Werkdomein is de VNG bezig om de huidige situatie te beoordelen en te kijken naar verbeteringen. 

AVG en privacy

UWV heeft een basisniveau van AVG-compliancy maar ziet tegelijkertijd veel ruimte voor verdere verbetering. UWV is momenteel druk bezig met het verbeteren van Sonar op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De gesprekken die momenteel lopen tussen UWV en de VNG betreffen de verbetermaatregelen die UWV treft en die relevant zijn voor gemeenten. Denk bijvoorbeeld aan verbeterslagen met betrekking tot de autorisaties voor Sonar. Hierdoor kunnen gemeenten nog beter hun eigen verantwoordelijkheid invullen. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

CISO versus ISO, wie doet wat?
Binnen de gemeente hebben we de (verplichte) CISO en/of ISO. Maar welke taken horen er nu eigenlijk bij de CISO te liggen en wat zou de ISO moeten doen? Kortom, hoe verhouden deze functies zich tot elkaar en wat zijn de verschillen?
Help! Een dataclassificatie, DPIA en een BIA?!
Vanuit de AVG en BIO zijn er diverse (verplichte) maatregelen waarmee je als gemeente in kaart brengt wat je relevante systemen zijn en/of data is en waar de risico’s liggen met betrekking tot het gebruik ervan, zoals een dataclassificatie, DPIA en BIA. Maar wat is de onderlinge samenhang en hoe kan je profijt hebben als je een van deze onderdelen al gedaan hebt?
Verantwoordelijkheden van de proceseigenaar binnen de BIO
Informatiebeveiliging is binnen de BIO een verantwoordelijkheid van de proceseigenaar. Maar waar ben je dan precies verantwoordelijk voor en wat houdt die verantwoordelijkheid in

Meer recente berichten

IT Auditors: overmaat audits frustreert ziekenhuizen
Verder lezen
Streng zijn met privacy levert nieuwe klanten op
Verder lezen
Ethiek is kritische factor voor succes ai
Verder lezen
Cybersecurity krijgt krachtige impuls
Verder lezen
Overheid werkt aan databescherming tegen kwantumgeweld
Verder lezen
Facebook aangeklaagd voor volgen van iPhone gebruikers
Verder lezen
Patiente krijgt 2000 euro omdat secretaresse ziekenhuis haar dossier bekeek
Verder lezen
De werking van de CLOUD Act bij dataopslag in Europa
Verder lezen
Begroting 23: Gegevensuitwisseling in de zorg speerpunt voor VWS
Verder lezen
Privacylaksheid Big Tech is kans voor Europa
Verder lezen