Virtual Private Networks (VPNs)

Het is steeds gebruikelijker dat medewerkers onderweg of op een externe locatie werken. Dat openbare Wi-Fi over het algemeen niet zo betrouwbaar is, is inmiddels wel bekend. Een VPN kan de online activiteiten veel beter beschermen. Maar wat is dat eigenlijk? (artikel in het Engels)

Overview

You may find yourself needing to use public Wi-Fi for Internet access when you are away from home, such as when you are at your local restaurant or coffee shop, or when you are traveling at a hotel or airport. But how secure are these public networks and who is watching or recording what you are doing online? Perhaps you do not even trust your ISP (Internet Service Provider) at home and want to be sure they can’t monitor what you do online. Protect your online activities and privacy with something called a VPN (Virtual Private Network). A VPN is a technology that creates a private, encrypted tunnel for your online activity making it much more difficult for anyone to watch or monitor what you are doing online. In addition, a VPN helps hide your location, making it much harder for websites you visit to determine where you are located.

How Does It Work?

A VPN works by creating a private, encrypted tunnel to a VPN provider that you select. All your online activity goes through this tunnel, then leaves your VPN provider’s network to your intended destination. For example, if you’re based in Tampa, Florida and you connect to a VPN server in Munich, Germany, any website you connect to will think you are connecting from Munich, Germany. A VPN is simple to use. The first step is finding a VPN provider you trust and then creating an account with them (this usually requires you purchasing their service). Once you have an account, you download, install, and configure their VPN software. Once installed and configured, you connect to the Internet as you always do. The VPN software will silently create your encrypted tunnel and start protecting your privacy without you even realizing it.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.
Implementatie van BCM – voorkomen is beter dan genezen
Om te voorkomen dat je kritische bedrijfsprocessen stilvallen, is het slim om potentiële bedreigingen vroegtijdig in kaart te brengen en een inschatting te maken van het effect van elke bedreiging op deze kritische processen. Dit proces noemen we ook wel Bedrijfs Continuïteits Management (BCM) of Bedrijfscontinuïteit. Maar hoe ga je hier mee aan de slag?
Voldoe je als gemeente aan de AVG?
Veel gemeenten hebben zich de afgelopen jaren met de AVG beziggehouden om ervoor te zorgen dat zij AVG-proof zijn. Met de AVG ben je alleen nooit ‘klaar’. Privacy is namelijk een continu proces. Maar hoe weet je of je als gemeente voldoet aan de AVG?

Meer recente berichten

Zo bereid je je voor op Russische cyberaanval
Verder lezen
Privacy gebruikers van sommige zelfhulpapps onder de maat
Verder lezen
Ambitieus plan voor Europees patientendossier
Verder lezen
DTC waarschuwt ruim 300 keer voor kwetsbare Atlassian Confluence systemen
Verder lezen
IT bedrijf niet aansprakelijk voor gevolgen ransomware
Verder lezen
Zorgen om privacy werknemers bij wet Werken waar je wilt
Verder lezen
Inperking privacy door cyberwet legitiem
Verder lezen
Risico op verwarring tijdens cybercrises door wetsvoorstel
Verder lezen
Pointer: Tienduizenden routers in Nederland slecht beveiligd
Verder lezen
Toezichthouders willen verbeteringen Data Act
Verder lezen