Virtual Private Networks (VPNs)

Het is steeds gebruikelijker dat medewerkers onderweg of op een externe locatie werken. Dat openbare Wi-Fi over het algemeen niet zo betrouwbaar is, is inmiddels wel bekend. Een VPN kan de online activiteiten veel beter beschermen. Maar wat is dat eigenlijk? (artikel in het Engels)

Overview

You may find yourself needing to use public Wi-Fi for Internet access when you are away from home, such as when you are at your local restaurant or coffee shop, or when you are traveling at a hotel or airport. But how secure are these public networks and who is watching or recording what you are doing online? Perhaps you do not even trust your ISP (Internet Service Provider) at home and want to be sure they can’t monitor what you do online. Protect your online activities and privacy with something called a VPN (Virtual Private Network). A VPN is a technology that creates a private, encrypted tunnel for your online activity making it much more difficult for anyone to watch or monitor what you are doing online. In addition, a VPN helps hide your location, making it much harder for websites you visit to determine where you are located.

How Does It Work?

A VPN works by creating a private, encrypted tunnel to a VPN provider that you select. All your online activity goes through this tunnel, then leaves your VPN provider’s network to your intended destination. For example, if you’re based in Tampa, Florida and you connect to a VPN server in Munich, Germany, any website you connect to will think you are connecting from Munich, Germany. A VPN is simple to use. The first step is finding a VPN provider you trust and then creating an account with them (this usually requires you purchasing their service). Once you have an account, you download, install, and configure their VPN software. Once installed and configured, you connect to the Internet as you always do. The VPN software will silently create your encrypted tunnel and start protecting your privacy without you even realizing it.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Help! Een dataclassificatie, DPIA en een BIA?!
Vanuit de AVG en BIO zijn er diverse (verplichte) maatregelen waarmee je als gemeente in kaart brengt wat je relevante systemen zijn en/of data is en waar de risico’s liggen met betrekking tot het gebruik ervan, zoals een dataclassificatie, DPIA en BIA. Maar wat is de onderlinge samenhang en hoe kan je profijt hebben als je een van deze onderdelen al gedaan hebt?
Verantwoordelijkheden van de proceseigenaar binnen de BIO
Informatiebeveiliging is binnen de BIO een verantwoordelijkheid van de proceseigenaar. Maar waar ben je dan precies verantwoordelijk voor en wat houdt die verantwoordelijkheid in
De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.

Meer recente berichten

Overheid werkt aan databescherming tegen kwantumgeweld
Verder lezen
Facebook aangeklaagd voor volgen van iPhone gebruikers
Verder lezen
Patiente krijgt 2000 euro omdat secretaresse ziekenhuis haar dossier bekeek
Verder lezen
De werking van de CLOUD Act bij dataopslag in Europa
Verder lezen
Begroting 23: Gegevensuitwisseling in de zorg speerpunt voor VWS
Verder lezen
Privacylaksheid Big Tech is kans voor Europa
Verder lezen
GroenLinks kritisch op cameratoezicht parkeergarage Dronten
Verder lezen
Politie gebruikt niet goedgekeurde commerciele hacksoftware
Verder lezen
IT professionals voorstander van verplichte basisbeveiliging
Verder lezen
Privacyfunctionarissen pessimistischer over gedragsverandering
Verder lezen