Virtual Private Networks (VPNs)

Het is steeds gebruikelijker dat medewerkers onderweg of op een externe locatie werken. Dat openbare Wi-Fi over het algemeen niet zo betrouwbaar is, is inmiddels wel bekend. Een VPN kan de online activiteiten veel beter beschermen. Maar wat is dat eigenlijk? (artikel in het Engels)

Overview

You may find yourself needing to use public Wi-Fi for Internet access when you are away from home, such as when you are at your local restaurant or coffee shop, or when you are traveling at a hotel or airport. But how secure are these public networks and who is watching or recording what you are doing online? Perhaps you do not even trust your ISP (Internet Service Provider) at home and want to be sure they can’t monitor what you do online. Protect your online activities and privacy with something called a VPN (Virtual Private Network). A VPN is a technology that creates a private, encrypted tunnel for your online activity making it much more difficult for anyone to watch or monitor what you are doing online. In addition, a VPN helps hide your location, making it much harder for websites you visit to determine where you are located.

How Does It Work?

A VPN works by creating a private, encrypted tunnel to a VPN provider that you select. All your online activity goes through this tunnel, then leaves your VPN provider’s network to your intended destination. For example, if you’re based in Tampa, Florida and you connect to a VPN server in Munich, Germany, any website you connect to will think you are connecting from Munich, Germany. A VPN is simple to use. The first step is finding a VPN provider you trust and then creating an account with them (this usually requires you purchasing their service). Once you have an account, you download, install, and configure their VPN software. Once installed and configured, you connect to the Internet as you always do. The VPN software will silently create your encrypted tunnel and start protecting your privacy without you even realizing it.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Russische hackers vallen ziekenhuizen aan om steun aan Oekraine
Verder lezen
Dag van de Privacy: Mag iemand een foto van mij op social media plaatsen?
Verder lezen
Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak
Verder lezen
Cisco legt pijnlijk probleem bloot door lekken in oudere routers te negeren
Verder lezen
Wat betekent NIS2 voor Nederlandse organisaties?
Verder lezen
Ministers van Financien EU: Digitale Euro moet privacy beschermen
Verder lezen
EC komt deze zomer met wetsvoorstel digitale euro
Verder lezen
Politiek wil mkb keurmerk voor cyber security leveranciers
Verder lezen
Kritiek op niet naleven securityregels overheidswebsites: geen rocketscience
Verder lezen
AP wordt landelijk coordinator algoritmetoezicht
Verder lezen