Skip to main content

Virtual Private Networks (VPNs)

Het is steeds gebruikelijker dat medewerkers onderweg of op een externe locatie werken. Dat openbare Wi-Fi over het algemeen niet zo betrouwbaar is, is inmiddels wel bekend. Een VPN kan de online activiteiten veel beter beschermen. Maar wat is dat eigenlijk? (artikel in het Engels)

Overview

You may find yourself needing to use public Wi-Fi for Internet access when you are away from home, such as when you are at your local restaurant or coffee shop, or when you are traveling at a hotel or airport. But how secure are these public networks and who is watching or recording what you are doing online? Perhaps you do not even trust your ISP (Internet Service Provider) at home and want to be sure they can’t monitor what you do online. Protect your online activities and privacy with something called a VPN (Virtual Private Network). A VPN is a technology that creates a private, encrypted tunnel for your online activity making it much more difficult for anyone to watch or monitor what you are doing online. In addition, a VPN helps hide your location, making it much harder for websites you visit to determine where you are located.

How Does It Work?

A VPN works by creating a private, encrypted tunnel to a VPN provider that you select. All your online activity goes through this tunnel, then leaves your VPN provider’s network to your intended destination. For example, if you’re based in Tampa, Florida and you connect to a VPN server in Munich, Germany, any website you connect to will think you are connecting from Munich, Germany. A VPN is simple to use. The first step is finding a VPN provider you trust and then creating an account with them (this usually requires you purchasing their service). Once you have an account, you download, install, and configure their VPN software. Once installed and configured, you connect to the Internet as you always do. The VPN software will silently create your encrypted tunnel and start protecting your privacy without you even realizing it.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het beheren van verwerkersovereenkomsten
Om ervoor te zorgen dat derde partijen ook de juiste beveiligingsmaatregelen nemen, moet je afspraken maken in een verwerkersovereenkomst. Het is niet genoeg om deze overeenkomst eenmalig af te sluiten; je moet regelmatig controleren of de verwerker zich aan de AVG houdt
Bedrijfscontinuïteit volgens BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510
BCM is een belangrijk onderdeel binnen verschillende belangrijke beveiligings- en normstandaarden, zoals de BIO, NIS2, ISO 27001 en NEN 7510.
De kracht van ambassadeurs
Hoe zorg je voor een informatieveilige omgeving en hoe maak je medewerkers bewust van hun belangrijke rol? Informatieveiligheidsambassadeurs kunnen hierin het verschil maken.

Meer recente berichten

Governance artikel in wetsvoorstel NIS2 geeft bestuurder te veel ruimte
Verder lezen
Cybersecurity vaak te laat in beeld: tips voor een fundamentele aanpak
Verder lezen
Britse toezichthouder roept publiek op om privacybeleid apps te lezen
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Nederlandse bedrijven richten zich op quick wins bij implementatie NIS2
Verder lezen
Mogelijk steviger toezicht op cybersecurity gemeentelijke websites
Verder lezen
Slimme camera s geven ouderenzorg privacy
Verder lezen
Ook AIVD kijkt kritisch naar AWS cloudverhuizingsplan van SIDN
Verder lezen
Bestuurders moeten verantwoordelijkheid nemen voor cybersecurity
Verder lezen
Nieuwe subsidie beschikbaar voor verhogen cybersecurity in, zonne, energiesector
Verder lezen