Skip to main content

Webinars van de IBD

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn de regiobijeenkomsten van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) dit voorjaar geannuleerd. De onderwerpen Business Continuity Management (BCM) en informatiebeveiliging en bewustwording zijn echter zeer relevant. In deze tijden van Corona en thuiswerken misschien wel meer dan ooit. Ze organiseren op deze onderwerpen daarom webinars.

Webinar ‘Structureel verhogen bewustwording’

Hoe maak ik bewustwordingscampagnes succesvol?
Een van de oorzaken van het mislukken van veel bewustwordingscampagnes is dat een gestructureerde aanpak van het verhogen van het beveiligingsbewustzijn ontbreekt. Een systematische aanpak is beschreven in de Handreiking verhogen bewustzijn informatiebeveiliging van de IBD. Tijdens deze webinar wordt de aanpak verder toegelicht. Hierbij wordt ingegaan op de factoren die van invloed zijn op het ontstaan en behoud van bewustwording, worden de belangrijkste belanghebbenden behandeld en worden praktische tips gegeven voor het opstellen van een plan van aanpak om gestructureerd aan de slag te gaan met bewustwording. In aanvulling op de handreiking krijgt u na de webinar een checklist mee om bewustwording ook daadwerkelijk structureel op te pakken of te verbeteren bij uw eigen organisatie.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Slimme camera s schudden retail op
Verder lezen
Vijf stappen om je bedrijf te wapenen tegen opkomende cybercrime met AI
Verder lezen
Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen