Webinars van de IBD

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn de regiobijeenkomsten van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) dit voorjaar geannuleerd. De onderwerpen Business Continuity Management (BCM) en informatiebeveiliging en bewustwording zijn echter zeer relevant. In deze tijden van Corona en thuiswerken misschien wel meer dan ooit. Ze organiseren op deze onderwerpen daarom webinars.

Webinar ‘Structureel verhogen bewustwording’

Hoe maak ik bewustwordingscampagnes succesvol?
Een van de oorzaken van het mislukken van veel bewustwordingscampagnes is dat een gestructureerde aanpak van het verhogen van het beveiligingsbewustzijn ontbreekt. Een systematische aanpak is beschreven in de Handreiking verhogen bewustzijn informatiebeveiliging van de IBD. Tijdens deze webinar wordt de aanpak verder toegelicht. Hierbij wordt ingegaan op de factoren die van invloed zijn op het ontstaan en behoud van bewustwording, worden de belangrijkste belanghebbenden behandeld en worden praktische tips gegeven voor het opstellen van een plan van aanpak om gestructureerd aan de slag te gaan met bewustwording. In aanvulling op de handreiking krijgt u na de webinar een checklist mee om bewustwording ook daadwerkelijk structureel op te pakken of te verbeteren bij uw eigen organisatie.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Ont-Googlen en terughoudendheid met de cloud
Welke keuzes maak je zelf als het gaat om producten en diensten van de tech-giganten? In hoeverre weeg jij zelf informatiebeveiliging en privacy mee? Vandaag een blog met de persoonlijke reis van Renco.
Grip op informatie
Onlangs publiceerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het magazine ‘Grip op informatie’, waarin acht gemeenten een boekje opendoen over hoe zij omgaan met informatie. In deze blog licht ik enkele kernpunten en conclusies uit op het gebied van informatiebeveiliging en privacy die in het magazine op dit vlak naar voren komen.
Wat zegt de GIBIT over informatiebeveiliging?
Om te zorgen dat een product of dienst aansluit bij de behoefte, wordt gemeenten aanbevolen om gebruik te maken van de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT). Deze uniforme inkoopvoorwaarden helpen gemeenten bij het professionaliseren van de inkoop van ICT-diensten en –producten. Maar worden hiermee ook alle informatiebeveiligingsvraagstukken gedekt?

Meer recente berichten

Documenten 25 kinderen openbaar door datalek in onderwijsplatform
Verder lezen
Handreiking gepubliceerd over vernietiging van digitale overheidsinformatie
Verder lezen
BIO en Thema-uitwerkingen Communicatievoorzieningen
Verder lezen
Gevoelige data veilig analyseren
Verder lezen
Aantal incidenten met inloggegevens verdubbeld
Verder lezen
440.000 euro boete voor OLVG vanwege onvoldoende beveiliging medische dossiers
Verder lezen
Zweedse politie beboet voor gebruik gezichtsherkenning Clearview
Verder lezen
Wie worden de nieuwe ‘IT-toppers’ in de Tweede Kamer?
Verder lezen
Wat is de ISO27701 en waarom is dit belangrijk voor mij of mijn organisatie?
Verder lezen
Beveiliging van gehackt waterbedrijf onvoorstelbaar knullig
Verder lezen