Webinars van de IBD

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn de regiobijeenkomsten van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) dit voorjaar geannuleerd. De onderwerpen Business Continuity Management (BCM) en informatiebeveiliging en bewustwording zijn echter zeer relevant. In deze tijden van Corona en thuiswerken misschien wel meer dan ooit. Ze organiseren op deze onderwerpen daarom webinars.

Webinar ‘Structureel verhogen bewustwording’

Hoe maak ik bewustwordingscampagnes succesvol?
Een van de oorzaken van het mislukken van veel bewustwordingscampagnes is dat een gestructureerde aanpak van het verhogen van het beveiligingsbewustzijn ontbreekt. Een systematische aanpak is beschreven in de Handreiking verhogen bewustzijn informatiebeveiliging van de IBD. Tijdens deze webinar wordt de aanpak verder toegelicht. Hierbij wordt ingegaan op de factoren die van invloed zijn op het ontstaan en behoud van bewustwording, worden de belangrijkste belanghebbenden behandeld en worden praktische tips gegeven voor het opstellen van een plan van aanpak om gestructureerd aan de slag te gaan met bewustwording. In aanvulling op de handreiking krijgt u na de webinar een checklist mee om bewustwording ook daadwerkelijk structureel op te pakken of te verbeteren bij uw eigen organisatie.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen