Rekenkameronderzoek naar informatiebeveiliging

De Rekenkamercommissie voor de gemeenteraden van Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg heeft op 18 mei aangekondigd dat een onderzoek gestart wordt naar informatiebeveiliging bij de gemeentelijke organisaties en verbonden partijen. Vanuit IB&P waarderen we het zeer dat de Rekenkamercommissie ons het onderzoek heeft toevertrouwd.

Start van onderzoek naar informatiebeveiliging bij gemeentelijke organisaties en verbonden partijen

Hoe veilig zijn persoonlijke gegevens bij de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg? En hoe wordt ermee omgegaan bij verbonden partijen? Dat laat de Rekenkamercommissie onderzoeken.

Vervolgonderzoek

Het onderzoek volgt op een eerder onderzoek van de Rekenkamercommissie naar digitale dienstverlening. Het rapport erover, ‘Beter sturen op digitale dienstverlening’, werd op 13 april 2016 aangeboden aan de gemeenteraden.

Verder lezen bij de bron
IB&P
Laatste berichten van IB&P (alles zien)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

10 veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen
Tien veelgemaakte fouten bij het configureren, beheren en beveiligen van systemen zorgen ervoor dat cybercriminelen nog altijd weten in te breken bij organisaties en toegang krijgen tot netwerken en data. Welke tien fouten zijn dit en hoe kan je deze aanpakken? Je leest het in deze blog!
Wat zijn mijn plichten als verwerkingsverantwoordelijke?
Als gemeente ben je in veel gevallen verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die je verwerkt. Wanneer je verwerkersverantwoordelijke bent, horen hier een aantal plichten bij. Welke dit zijn, lees je in deze blog.
Wachtwoorden beheren? Gebruik een wachtwoordmanager!
De BIO schrijft voor dat gemeenten een wachtwoordmanager beschikbaar moeten stellen aan hun medewerkers. Maar wat is een wachtwoordmanager nu precies? Wat zijn de voordelen? En hoe veilig zijn ze? Je leest het in deze blog!

Meer recente berichten

AP waarschuwt WK gangers voor Qatarese apps
Verder lezen
Cyber Sessions The time is now
Verder lezen
Een hack volledig uitsluiten is niet te doen
Verder lezen
Kaag: digitale euro is er voorlopig nog niet, voorwaarden privacy belangrijk
Verder lezen
iCloud voor Windows heeft enorm privacy probleem
Verder lezen
Poets die securitycultuur op!
Verder lezen
Ook in cyberspace biedt Oekraine taaie weerstand
Verder lezen
Veilig en anoniem communiceren op het dark web
Verder lezen
Een veilige en transparante Europese markt: Digital Services Act
Verder lezen
Security experts over nieuwe security richtlijn NIS 2
Verder lezen