Rekenkameronderzoek naar informatiebeveiliging

De Rekenkamercommissie voor de gemeenteraden van Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg heeft op 18 mei aangekondigd dat een onderzoek gestart wordt naar informatiebeveiliging bij de gemeentelijke organisaties en verbonden partijen. Vanuit IB&P waarderen we het zeer dat de Rekenkamercommissie ons het onderzoek heeft toevertrouwd.

Start van onderzoek naar informatiebeveiliging bij gemeentelijke organisaties en verbonden partijen

Hoe veilig zijn persoonlijke gegevens bij de gemeenten Wassenaar, Voorschoten, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg? En hoe wordt ermee omgegaan bij verbonden partijen? Dat laat de Rekenkamercommissie onderzoeken.

Vervolgonderzoek

Het onderzoek volgt op een eerder onderzoek van de Rekenkamercommissie naar digitale dienstverlening. Het rapport erover, ‘Beter sturen op digitale dienstverlening’, werd op 13 april 2016 aangeboden aan de gemeenteraden.


Verder lezen bij de bron

IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Tips voor het beveiligen van Office 365
Eind april actualiseerde het Amerikaans ‘Cybersecurity & Infrastructure Security Agency’ (CISA) haar beveiligingsadvies voor Microsoft Office 365. Dat is relevante informatie omdat veel gemeenten momenteel, al dan niet versneld n.a.v. de noodzaak tot thuiswerken, bezig zijn met het uitrollen van Office 365. Daarom vandaag een blog waarin ik de belangrijkste beveiligingsinstellingen voor Office 365 bespreek.
Hoe bescherm ik mij als gemeente tegen ransomware-aanvallen?
Het kan gebeuren dat je als gemeente urenlang (of in het ergste geval dagen) niet kunt werken vanwege ransomware. In deze blog geef ik tips voor preventieve maatregelen die je kan treffen om besmetting te voorkomen. Toch getroffen? Dan vind je hier ook een handig stappenplan om de schade zoveel mogelijk te beperken.
Agenda Digitale Veiligheid 2020-2024: oude wijn in nieuwe zakken?
In februari publiceerde de VNG de Agenda Digitale Veiligheid 2020-2024 voor een veilige (digitale) gemeente. Biedt deze nieuwe agenda daadwerkelijk een nieuw handelingsperspectief? Of is het oude wijn in nieuwe zakken…

Meer recente berichten

CIP Cast – Privacy webinar: AVG in tijden van corona
Verder lezen
Gemeenten bieden onveilige gast-wifi
Verder lezen
Webinars Wachtwoordkluizen
Verder lezen
Brussel: te weinig mankracht en coördinatie bij handhaving AVG
Verder lezen
Minister Dekker benadrukt zorgvuldige omgang wifi-tracking
Verder lezen
Onvoldoende urgentie voor beveiligen van overheidsmail
Verder lezen
‘Het stellen van eisen is niet het einde van elk gesprek’
Verder lezen
Wat je vandaag al moet met quantumtechnologie
Verder lezen
Spamfilter en IPv6
Verder lezen
Smart cities, stupid citizens?
Verder lezen