Webinar voor gemeenten over lokale cyberwegenkaart

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) houdt op 13 oktober van 15.00 tot 16.00 uur een gratis webinar over de lokale cyberwegenkaart. Dit is in het kader van de Overheidsbrede Cyberwebinars. In de webinar worden de 3 wegen besproken die gemeenten kunnen nemen om het lokale veiligheidsbeleid te versterken.

De webinar is gratis en wordt mede georganiseerd met het ministerie van Justitie en Veiligheid, de VNG, IBD (Informatiebeveiligingsdienst ), het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid) en de politie. De webinar is bedoeld voor gemeenten en in het bijzonder voor ambtenaren openbare orde en veiligheid, burgemeesters en politie. De 3 wegen die aan bod komen zijn:

  • Eigen huis op orde;
  • Cybercrisis en -incidenten;
  • Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit.
Verder lezen bij de bron
IB&P
Recente berichten van IB&P (bekijk alles)

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Je medewerkers ‘beveiligen’; hoe doe je dat?
In de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) worden eisen benoemd als het gaat om personele beveiliging (hoofdstuk 7). In deze blog lees je hoe je kunt zorgen voor een veilige instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers.
ENSIA: méér dan de C in PDCA?
Lokale overheden leggen middels de ENSIA-systematiek jaarlijks verantwoording af over informatiebeveiliging. M.i.v. dit jaar gaat dit grotendeels langs de lat van de BIO. ENSIA wordt in de praktijk gemakkelijk gereduceerd tot een verplichte, jaarlijkse onderhoudsbeurt. Maar het is zoveel meer, toch?
In vijf stappen een goed informatiebeveiligingsbeleid
De allereerste maatregel uit de BIO, en ook gelijk de belangrijkste, is het hebben van een informatiebeveiligingsbeleid. In deze blog de vijf stappen naar een goed informatiebeveiligingsbeleid en dito implementatie.

Meer recente berichten

Rekenkamer Utrecht: onderzoek informatieveiligheid
Verder lezen
Digitale Ondermijningsdag: 9 webinars
Verder lezen
Privacy Awards 2021
Verder lezen
Trends in Veiligheid 2020
Verder lezen
Open source tool voor AVG
Verder lezen
RvIG applicaties en Internet Explorer
Verder lezen
Veilig digitaal ondernemen: op kantoor én thuis
Verder lezen
Consultatie nieuwe guidelines EDPB
Verder lezen
Factsheet PKIoverheid verandert
Verder lezen
E-magazine: AI als instrument voor gemeenten
Verder lezen