Notarissen al dagen offline door hack bij leverancier

Sinds afgelopen vrijdag zijn notariskantoren lam gelegd door een hack bij een ICT-leverancier. Op 19 april hebben bijna 100 notarissen geen akten kunnen passeren. De notariskantoren kunnen niet digitaal werken en hebben daardoor ook geen toegang tot contactinformatie van hun klanten. Het informeren van klanten gaat daardoor ook niet helemaal goed.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) bericht over de onmacht van 96 notarissen om vandaag (maandag) akten te passeren. De notarissen zijn indirect slachtoffer van een hack, meldt de beroepsvereniging. Het indirecte zit erin dat de hack is gepleegd bij een ICT-leverancier van de diverse notarissen. Het Financieel Dagblad weet te melden dat dit het bedrijf Managed IT is. De website van dat bedrijf functioneert momenteel niet, weet AG Connect te bevestigen.

Beheer, beveiliging

Uit een eerder gecachte versie van die site valt op te maken dat deze ICT-partij diverse digitale diensten biedt. Deze lopen uiteen van applicaties en communicatie (zoals video-vergaderen), via infrastructuur en structureel IT-beheer, tot werkplekken en beveiliging. “Veilig en onbezorgd werken vereist een serieuze en robuuste IT-beveiliging”, aldus de omschrijving op de site van Managed IT.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Met de BIO bezig blijven: hoe lang?
De implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) is geen eenvoudige opgave. Waarom wil het niet zo vlotten? Dat staat centraal in deze blog.
Security by Design concreet gemaakt
Met de komst van de AVG in 2018, is er ook veel aandacht voor de begrippen ‘Privacy by Design’ en ‘Security by Design’. Maar wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld en waarom is het zo belangrijk? In deze blog wil ik graag specifiek ingaan op Security by Design.
Mobile Device Management: MDM, MAM en Windows 10
Vanuit de BIO is het helder dat je een vorm van beheer dient te voeren op apparaten, waaronder mobiele apparaten als telefoons, tablets en laptops. Welke mogelijkheden heb je daar eigenlijk tot je beschikking voor iOS, Android en Windows 10?

Meer recente berichten

Boete van 525.000 euro voor Locatefamily.com
Verder lezen
Google Analytics krijgt privacy-update, minder cookies nodig
Verder lezen
Masterclasses informatiebeveiliging
Verder lezen
Nieuw kabinet: kom met een visie voor een toekomstbestendige digitale infrastructuur
Verder lezen
CBS: Relatief veel datalekken in gezondheidszorg
Verder lezen
Slagkracht AIVD en MIVD – De wet dwingt, de tijd dringt, de praktijk wringt
Verder lezen
Stappenplan moet datalek na verlopen domeinnaam voorkomen
Verder lezen
Naar een gemeente met alleen nog veilige wachtwoorden (webinar)
Verder lezen
De digitale gemeente: Sleutel ligt in verbinding beleid en uitvoering
Verder lezen
Praktische problemen bij het afknippen van hashes
Verder lezen