Skip to main content

Notarissen al dagen offline door hack bij leverancier

Sinds afgelopen vrijdag zijn notariskantoren lam gelegd door een hack bij een ICT-leverancier. Op 19 april hebben bijna 100 notarissen geen akten kunnen passeren. De notariskantoren kunnen niet digitaal werken en hebben daardoor ook geen toegang tot contactinformatie van hun klanten. Het informeren van klanten gaat daardoor ook niet helemaal goed.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) bericht over de onmacht van 96 notarissen om vandaag (maandag) akten te passeren. De notarissen zijn indirect slachtoffer van een hack, meldt de beroepsvereniging. Het indirecte zit erin dat de hack is gepleegd bij een ICT-leverancier van de diverse notarissen. Het Financieel Dagblad weet te melden dat dit het bedrijf Managed IT is. De website van dat bedrijf functioneert momenteel niet, weet AG Connect te bevestigen.

Beheer, beveiliging

Uit een eerder gecachte versie van die site valt op te maken dat deze ICT-partij diverse digitale diensten biedt. Deze lopen uiteen van applicaties en communicatie (zoals video-vergaderen), via infrastructuur en structureel IT-beheer, tot werkplekken en beveiliging. “Veilig en onbezorgd werken vereist een serieuze en robuuste IT-beveiliging”, aldus de omschrijving op de site van Managed IT.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

BCM-routekaart voor gemeenten
Met een goed geïmplementeerd BCM-systeem ben je als organisatie beter voorbereid, waardoor je sneller en effectiever kunt reageren op verstoringen.
Inzicht in je risico’s: onmisbaar voor elke gemeente
In de digitale wereld is het beschermen van informatie en het beheren van risico’s cruciaal, ook voor gemeenten. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit aanpakt, lees je in deze blog.
Rapportage Datalekken AP 2023
Te veel organisaties in Nederland die worden getroffen door een cyberaanval, waarschuwen betrokkenen niet dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen’. Dit blijkt uit het jaarlijkse overzicht van datalekmeldingen in Nederland van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In deze blog lees je de belangrijkste conclusies uit het rapport.

Meer recente berichten

Software engineer krijgt taakstraf voor hack Mysteryland
Verder lezen
Nieuwe it wetgeving staat centraal op Cybersec Europe
Verder lezen
CompTIA meet verandering in cybersecurity aanpak in de Benelux
Verder lezen
150 duizend cv s op straat bij datalek UWV
Verder lezen
QR code op ID kaart of rijbewijs scannen, mag een pakketpunt dat wel doen?
Verder lezen
NSA slaat alarm over risico s van AI voor cybersecurity
Verder lezen
Het gebruik van AI als hacktool is overhyped
Verder lezen
Implementatie CER richtlijn: wat betekent dit voor de zorg?
Verder lezen
Journalisten PowNed dragen voortaan bodycam als wapen tegen agressie
Verder lezen
Personeel vormt grootste obstakel Nederlandse bedrijven NIS2 implementatie
Verder lezen