Hopen dat phishing verdwijnt is geen oplossing, een betere bescherming wel

Bedrijven worden nog vaak geviseerd door cybercriminelen om phishingmails naar te sturen. Voor de criminelen is de phishingpraktijk dan ook een manier om veel geld op een snelle manier te verdienen.  

Phishing blijft een enorm groot probleem in de maatschappij vandaag de dag. Door de hybride werkwereld zien experts de omvang van het probleem bovendien alleen maar toenemen. Thuis hebben werknemers vaak niet de mogelijkheid om een verdachte mail onmiddellijk te melden, waardoor al eens sneller geklikt wordt op een gevaarlijke link.

Tijdens het CyberFit-evenement van Acronis vatte Candid Wuest, VP voor cyberprotectie-onderzoek bij Acronis, de koe bij de hoorns. Volgens hem spelen ook de steeds geavanceerdere technieken om phishingmails te verspreiden en de eenvoudigheid om het bericht op te zetten mee in het voordeel van de cybercriminelen.

Inspelen op de creatieve oplossingen waar cybercriminelen altijd mee uitpakken, heeft immers tijd nodig. In die tijdspannen kunnen cybercriminelen hun technieken toepassen en nieuwe bedenken. Tijdens het evenement geeft Wuest wat tips mee om het probleem aan te pakken en het tij te keren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen