Verlaag de kosten van een datalek

Bedrijven stappen steeds meer over op een zogeheten hybride cloud strategie: een combinatie van die diensten en infrastructuur die ter plekke of in een private dan wel publieke cloud omgeving worden gehost. De voordelen zoals schaalbaarheid, snel nieuwe oplossingen uitrollen en kostenbesparing door efficiëntie zijn dan ook aantrekkelijk.

Volgens recent onderzoek van IBM halen bedrijven zelfs tot 2,5 keer meer waarde uit een hybride cloud dan uit een model met een cloud en een leverancier. Er is ook een keerzijde: een samengevoegde verzameling oplossingen werkt alleen als de (cloud-)security evenredig samenhangend is. Volgens Bart Bruijnesteijn, presales directeur Noord-Europa bij CyberArk, kunnen risico s in deze enorme, onderling verbonden omgevingen anders snel escaleren. Het werken op afstand heeft bij 60 procent van de organisaties gezorgd voor meer investeringen in cloud gebaseerde activiteiten. Tijdens deze periode van drastische operationele verschuivingen zijn de gemiddelde kosten van een datalek opgelopen tot 4,24 miljoen dollar per incident – de hoogste geregistreerde kosten tot nu toe. Bruijnesteijn verwijst naar IBM s recente Cost of a Data Breach-rapport: Er zijn allerlei redenen aan te dragen, waardoor bedrijven hun security tegen het licht moeten houden. Veel bedrijven doen dat gelukkig ook al, maar zo een hybride model kan onoverzichtelijk worden om samenhangend te beveiligen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De impact van de nieuwe ISO27002 op de BIO
Met de komst van de nieuwe ISO27002 zal ook de BIO veranderen. Wat is de impact van deze verandering? Lees het in de blog.
Applicatiebeheer in relatie tot de BIO
De implementatie van de BIO is niet alleen specifiek de verantwoording van de CISO. Het is een samenspel van diverse specialisten uit verschillende vakgebieden, waaronder ook applicatiebeheer.
Zó hack je een stad!
Elke organisatie is te hacken. Met de e-guide ‘Zo hack je een stad’ van Den Haag kan iedere gemeente nu een eigen variant organiseren.

Meer recente berichten

Google Analytics binnenkort verboden?
Verder lezen
Besluitvormers weten niet hoe ze proactiever kunnen zijn op het gebied van cybersecurity
Verder lezen
Maak van cybercriminaliteit een echt misdrijf
Verder lezen
Deel patienten weigert e health wegens privacy zorgen
Verder lezen
HUB privacy en gegevensdeling beschikbaar
Verder lezen
Week van de Digitale Ethiek
Verder lezen
Cybersecurity: de trends van nu
Verder lezen
Privacy of veiligheid? Defensie wil tijdelijke aanpassingen sleepwet voor cyberaanvallen
Verder lezen
Digitale identiteit met al je persoonsgegevens? Als het aan Nederland en de EU ligt wel
Verder lezen
Cyberaanval tegen Defensie legt mailverkeer al vier weken plat
Verder lezen