Verlaag de kosten van een datalek

Bedrijven stappen steeds meer over op een zogeheten hybride cloud strategie: een combinatie van die diensten en infrastructuur die ter plekke of in een private dan wel publieke cloud omgeving worden gehost. De voordelen zoals schaalbaarheid, snel nieuwe oplossingen uitrollen en kostenbesparing door efficiëntie zijn dan ook aantrekkelijk.

Volgens recent onderzoek van IBM halen bedrijven zelfs tot 2,5 keer meer waarde uit een hybride cloud dan uit een model met een cloud en een leverancier. Er is ook een keerzijde: een samengevoegde verzameling oplossingen werkt alleen als de (cloud-)security evenredig samenhangend is. Volgens Bart Bruijnesteijn, presales directeur Noord-Europa bij CyberArk, kunnen risico s in deze enorme, onderling verbonden omgevingen anders snel escaleren. Het werken op afstand heeft bij 60 procent van de organisaties gezorgd voor meer investeringen in cloud gebaseerde activiteiten. Tijdens deze periode van drastische operationele verschuivingen zijn de gemiddelde kosten van een datalek opgelopen tot 4,24 miljoen dollar per incident – de hoogste geregistreerde kosten tot nu toe. Bruijnesteijn verwijst naar IBM s recente Cost of a Data Breach-rapport: Er zijn allerlei redenen aan te dragen, waardoor bedrijven hun security tegen het licht moeten houden. Veel bedrijven doen dat gelukkig ook al, maar zo een hybride model kan onoverzichtelijk worden om samenhangend te beveiligen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de OR bij privacy op de werkvloer
De ondernemingsraad (OR) speelt een belangrijke rol in een organisatie, ook op het gebied van privacy op de werkvloer.
Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.

Meer recente berichten

BoF: Gemeenten hebben AVG basis nog steeds niet op orde
Verder lezen
Incidentresponsplan Ransomware
Verder lezen
Nederlandse datacenters en DNS providers krijgen zorg en meldplicht
Verder lezen
Nederlandse gemeenten sturen onbewust data naar VS
Verder lezen
Overheden kunnen elkaar straks waarschuwen over criminele praktijken
Verder lezen
Wat hebben we geleerd van cyberaanvallen op kritieke infrastructuur?
Verder lezen
NCTV: Risico op ontwrichting groter door scheefgroei dreiging en weerbaarheid
Verder lezen
Een op de vijf IT beslissers heeft weinig vertrouwen in databescherming en privacy van de cloud
Verder lezen
Beschermt de Autoriteit Persoonsgegevens privacy, of verstoort ze de vrije markt?
Verder lezen
Het is geen keuze, beveilig die digitale ramen
Verder lezen