Cyberaanval tegen Defensie legt mailverkeer al vier weken plat

De cyberaanval die Defensie op 16 december te verwerken kreeg, blijkt veel ernstiger dan gedacht. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Pas bijna vier weken na de aanval, werd het mailverkeer met de buitenwereld hersteld.

Het interne mailverkeer werd relatief snel hersteld na de cyberaanval maar wie van buiten Defensie probeerde te mailen naar een @mil.be-adres kreeg vier weken lang een melding dat de mail niet kon worden ontvangen. De mails kwamen wel aan, maar de militairen konden er niet op antwoorden.

Gisteren was iets op het internet opzoeken voor militairen nog steeds onmogelijk. En ook de HR-toepassingen, om bijvoorbeeld wachtdiensten of buitenlandse operaties in te geven, zijn volgens de laatste berichten ook nog steeds offline. Daardoor kunnen militairen voorlopig geen aanspraak maken op extra vergoedingen.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Voldoe je als gemeente aan de AVG?
Veel gemeenten hebben zich de afgelopen jaren met de AVG beziggehouden om ervoor te zorgen dat zij AVG-proof zijn. Met de AVG ben je alleen nooit ‘klaar’. Privacy is namelijk een continu proces. Maar hoe weet je of je als gemeente voldoet aan de AVG?
Behaviour by Design?
Alleen technische beveiligingsmaatregelen nemen om incidenten te voorkomen is nooit genoeg. Uiteindelijk draait het om het gedrag van mensen. Maar hoe zorg je voor bewuste medewerkers? Ofwel, hoe maak je bewustwording tot een succes?
Gezichtsherkenning een inbreuk op de privacy?
Gezichtsherkenning is een methode om de identiteit van personen te ontdekken of te controleren aan de hand van hun gezicht. Privacyorganisaties maken zich zorgen over de opmars van slimme camera’s met gezichtsherkenning. Want hoe zit het met het waarborgen van de privacy?

Meer recente berichten

Diverse algoritmes Rijk voldoen niet aan basisvereisten
Verder lezen
Nieuwe AVG boetes, dit verandert er
Verder lezen
NCSC mag in afwachting van wet in noodsituaties dreigingsinformatie delen
Verder lezen
Waar gaat uw security budget naartoe?
Verder lezen
Nog veel meer mogelijk met studiedata als privacy in orde is
Verder lezen
Superscience: privacy moeilijk? Een mythe!
Verder lezen
EU veroordeelt Russische cyberaanvallen op Oekraine
Verder lezen
Security draait om mensen
Verder lezen
GGD biedt schadevergoeding van 500 euro voor slachtoffers van datalek
Verder lezen
Een beetje minder privacy op WhatsApp om kinderen te beschermen? De emoties maken het debat lastig
Verder lezen