Cybersecurity: de trends van nu

En dat is ook nodig. COVID-19 versnelt namelijk digitale businesstransformaties, maar zet tegelijkertijd traditionele securitymethoden onder druk. De methoden en middelen van cybercriminelen worden ondertussen steeds geavanceerder. Als het om veiligheidsinbreuken gaat, is voorkomen beter dan genezen. We vroegen Robert van der Helm, teamlead Enterprise Solutions en Nick van Ogtrop-de Ruiter, system specialist bij H&R Business IT Solutions naar de belangrijkste trends op dit moment. Dit is top 6.

  • Werknemers als zwakste schakel

De grootste bedreigingen komen nog altijd van binnenuit. Werknemers blijven mensen, en waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Momenteel zijn er phishing berichten en technieken die bijna niet te onderscheiden zijn van echte berichtgeving (niet alleen via email, maar bijvoorbeeld ook via WhatsApp). Zet daarom in op awarenesstrainingen voor elke iedere werknemer en afdeling en zorg dat er met regelmaat preventief getest wordt.

  1. Security voor thuiswerkers

64% van die werknemers is volgens Gartner in staat om thuis te werken. Dat vereist een substantiele vernieuwing van het securitybeleid en -tools naast het verhogen van de security awareness. There s no such thing in life as a free lunch luidt het gezegde; wees bewust van de tekortkomingen van gratis anti-malware software en de noodzaak voor een goede security partner. Wees ook bewust van de risico’s van BYOD voor wat corporate security betreft. 

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Voldoe je als gemeente aan de AVG?
Veel gemeenten hebben zich de afgelopen jaren met de AVG beziggehouden om ervoor te zorgen dat zij AVG-proof zijn. Met de AVG ben je alleen nooit ‘klaar’. Privacy is namelijk een continu proces. Maar hoe weet je of je als gemeente voldoet aan de AVG?
Behaviour by Design?
Alleen technische beveiligingsmaatregelen nemen om incidenten te voorkomen is nooit genoeg. Uiteindelijk draait het om het gedrag van mensen. Maar hoe zorg je voor bewuste medewerkers? Ofwel, hoe maak je bewustwording tot een succes?
Gezichtsherkenning een inbreuk op de privacy?
Gezichtsherkenning is een methode om de identiteit van personen te ontdekken of te controleren aan de hand van hun gezicht. Privacyorganisaties maken zich zorgen over de opmars van slimme camera’s met gezichtsherkenning. Want hoe zit het met het waarborgen van de privacy?

Meer recente berichten

Diverse algoritmes Rijk voldoen niet aan basisvereisten
Verder lezen
Nieuwe AVG boetes, dit verandert er
Verder lezen
NCSC mag in afwachting van wet in noodsituaties dreigingsinformatie delen
Verder lezen
Waar gaat uw security budget naartoe?
Verder lezen
Nog veel meer mogelijk met studiedata als privacy in orde is
Verder lezen
Superscience: privacy moeilijk? Een mythe!
Verder lezen
EU veroordeelt Russische cyberaanvallen op Oekraine
Verder lezen
Security draait om mensen
Verder lezen
GGD biedt schadevergoeding van 500 euro voor slachtoffers van datalek
Verder lezen
Een beetje minder privacy op WhatsApp om kinderen te beschermen? De emoties maken het debat lastig
Verder lezen