Skip to main content

Save the date Overheidsbreed Cyberprogramma 2022

In 2021 was er veel te doen rondom de kwetsbaarheden in Log4j. Misbruik kon voor grote problemen zorgen. Log4J komt voor in allerlei systemen van overheidsorganisaties maar ook bij leveranciers. Daarnaast was de kwetsbaarheid ook vrij eenvoudig uit te buiten door cybercriminelen. Het zette de overheid en het bedrijfsleven op scherp. De kwetsbare systemen werden gecheckt en waar nodig werden maatregelen getroffen.

Als het cyberveiligheid betreft kunnen we nooit rustig achterover leunen. Ondanks dat het onderwerp steeds hoger op de bestuurlijke agenda staat, is het van belang om continue alert te blijven. Cybercriminelen laten geen kans onbenut en blijven naar kwetsbare systemen zoeken. Van elkaar blijven leren en oefenen is dan ook essentieel.

De impact van een incident kan enorm zijn. En probeer dan maar eens onder tijdsdruk de juiste beslissingen te nemen. Om beter te weten hoe u kunt handelen organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de 4e maal de Overheidsbrede Cyberoefening. Dit jaar op maandag 31 oktober 2022. Daarnaast worden er in juni en oktober verschillende cyberwebinars georganiseerd.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het algoritmeregister: Hoe gemeenten algoritmes verantwoord inzetten
Steeds meer gemeenten gebruiken algoritmes om hun werk efficiënter te maken. Handig, maar het brengt ook risico’s met zich mee voor privacy, veiligheid en transparantie. Daarom is er sinds 2022 een landelijk algoritmeregister. In deze blog lees je wat dit register inhoudt en hoe gemeenten algoritmes verantwoord kunnen gebruiken.
Waarom een DPIA onmisbaar is binnen gemeentelijke projecten
Vanuit de AVG en BIO moet je als gemeente allerlei (verplichte) maatregelen nemen. Zo moet je bij gegevensverwerkingen met een hoog privacyrisico een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitvoeren. In deze blog lees je wat een DPIA precies is en waarom deze zo belangrijk is voor gemeentelijke projecten.
In 5 stappen naar een succesvolle GAP-analyse van de BIO
: Een GAP-analyse geeft snel inzicht in hoeverre jouw gemeente voldoet aan de normen van de BIO. Het laat zien wat al goed geregeld is en waar nog verbeteringen nodig zijn. Maar hoe voer je een GAP-analyse effectief uit? In deze blog ontdek je het aan de hand van een praktisch stappenplan.

Meer recente berichten

Orange bevestigt cyberaanval
Verder lezen
Voorpublicatie: Technologie en recht, hoe bewaar je het evenwicht?
Verder lezen
Autoriteit Persoonsgegevens moet duidelijker uitleggen wat wel en niet mag
Verder lezen
Signal dreigt met vertrek uit Zweden als nieuwe wet backdoor verplicht
Verder lezen
China ontkent betrokkenheid bij hacking Staatsveiligheid
Verder lezen
Meta ontslaat werknemers na lekken van vertrouwelijke informatie
Verder lezen
Amsterdam staakt gebruik van Microsoft Copilot
Verder lezen
CBS: bijna helft Nederlandse bedrijven gebruikt geen AI wegens privacy
Verder lezen
NIS2 geeft cyberbeveiliging bedrijven een boost
Verder lezen
90 procent van de professionals verwacht dat nieuwe regelgeving, zoals DORA, NIS2 en de EU AI Act, de werkdruk zal beinvloeden
Verder lezen