Waar gaat uw security budget naartoe?

Van het totale ict budget dat organisaties in de Benelux jaarlijks beschikbaar stellen, gaat zowat 17 procent naar security. Dit blijkt uit onderzoek van Computable dat hiervoor opdracht gaf aan Enigma Research. Waar gaat dat security geld dan precies naartoe?

De zeventien procent voor security in het totale it-budget is zowat de aandachtstrekker in het onderzoek van Computable waar zowat 350 Benelux-organisaties bij betrokken waren, zowel kleine tot erg grote. Het onderzoek werd voorgesteld tijdens een druk bijgewoonde presentatie op de Cybersec Europe-beurs van vorige week. Een opvallende en tweede conclusie is dat ruim zeventig procent van de organisaties de voorbije twee jaar extra geld heeft uitgetrokken of dit nog gaat doen in strijd tegen ransomware of om schade hierdoor te voorkomen.

De drijfveer van het onderzoek is alvast duidelijk. Computable ontvangt dagelijks de resultaten van securityonderzoeken, maar die gaan zelden over budgetten. Cijfers over datalekken, trojans, ddos-aanvallen en hackersgroeperingen zijn er volop, maar actuele informatie over hoeveel geld organisaties voor hun security uittrekken ontbreekt vaak. Daarom dat Computable in het eerste kwartaal van 2022 onderzoek uitvoerde in Nederland en Belgie over dit thema.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Het belang van patchmanagement
Als we het hebben over informatiebeveiliging, komen de termen patches en patchmanagementproces vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen nu eigenlijk? Waarom is patchmanagement zo belangrijk? En hoe richt je zo’n proces dan in? In deze blog lees je hoe je hier zelf mee aan de slag kan.
De AVG versus de Wet politiegegevens (Wpg)
: Naast de AVG hebben politie en justitie te maken met de Wet politiegegevens (Wpg). Maar ook als gemeente heb je te maken met de Wpg, namelijk bij het werk van Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s). In deze blog leggen we uit hoe de AVG en Wpg van toepassing zijn op het werk van Boa’s en waar je als gemeente aan moet voldoen bij het verwerken van gegevens.
Implementatie van BCM – voorkomen is beter dan genezen
Om te voorkomen dat je kritische bedrijfsprocessen stilvallen, is het slim om potentiële bedreigingen vroegtijdig in kaart te brengen en een inschatting te maken van het effect van elke bedreiging op deze kritische processen. Dit proces noemen we ook wel Bedrijfs Continuïteits Management (BCM) of Bedrijfscontinuïteit. Maar hoe ga je hier mee aan de slag?

Meer recente berichten

Noordenvelders geven meer prioriteit aan privacy
Verder lezen
Gemeenten: groot verschil tussen fysieke en digitale veiligheid
Verder lezen
Zo bereid je je voor op Russische cyberaanval
Verder lezen
Privacy gebruikers van sommige zelfhulpapps onder de maat
Verder lezen
Ambitieus plan voor Europees patientendossier
Verder lezen
DTC waarschuwt ruim 300 keer voor kwetsbare Atlassian Confluence systemen
Verder lezen
IT bedrijf niet aansprakelijk voor gevolgen ransomware
Verder lezen
Zorgen om privacy werknemers bij wet Werken waar je wilt
Verder lezen
Inperking privacy door cyberwet legitiem
Verder lezen
Risico op verwarring tijdens cybercrises door wetsvoorstel
Verder lezen