DuckDuckGo maakt Email Protection voor privacy in mails voor iedereen beschikbaar

Online privacy specialist DuckDuckGo introduceert een publieke betaversie van Email Protection. Met die gratis dienst haalt het bedrijf trackers uit je mails zodat je privacy beschermd blijft.

DuckDuckGo introduceert zijn gratis Email Protection-dienst aan het grote publiek. Na de initiele lancering in beta via een wachtlijst kan iedereen zich nu inschrijven. Email Protection maakt je mails schoon door trackers te verwijderen. Die houden onder andere bij of je de mail hebt geopend of hebt aangeklikt, naar analogie met cookies op websites.

Bedrijven gebruiken dergelijke trackers bijvoorbeeld voor nieuwsbrieven. Zo hebben organisaties een beeld van de effectiviteit van hun communicatie maar al te vaak worden gegevens ook met adverteerders gedeeld.

DuckDuckGo stelt dat je als gebruiker misschien niet wilt dat afzenders weten welke mails je opent, wanneer en op welk toestel. Email Protection verwijdert met dat doel het gros van de trackers. De initiele tests tonen aan dat meer dan 85 procent van de mails die de dienst al verwerkte, effectief trackers bevatten.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen