Hoe Europese politiek de digitale veiligheid moet gaan verhogen

Over enkele weken is het zover, dan barst AG TechFest los met vele experts die een interessant verhaal zullen vertellen. Politicus Bart Groothuis van de VVD is op 29 september een van de sprekers. Hij licht alvast een tipje van de sluier op in gesprek met AG Connect.

Groothuis is sinds februari 2020 lid van het Europees parlement. Behalve VVD er  is hij ook lid van de Partij van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, die deel uitmaakt van de Europese fractie Renew Europe. Als rapporteur stond hij aan de wieg van de NIB2 richtlijn voor netwerk en informatiebeveiliging.  

Hij was bovendien een van de genomineerden voor IT politicus van het jaar van 2021 en werd daarbij door security experts geroemd als kundige politicus op het gebied van Cybersecurity die in Europa al veel voor elkaar heeft gekregen.

Ik ga tijdens AG TechFest vertellen over dat we van een passieve digitale verdediging naar actieve digitale verdediging moeten gaan en wat daarvoor nodig is. Bij die uitdaging horen onder meer wetten en politieke overeenkomsten die we gaan sluiten op Europees niveau, zo vertelt hij aan AG Connect.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Jaarrapportage informatiebeveiliging; waar rapporteer je als CISO over?
Als Chief Information Security Officer (CISO) is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe het gesteld is met de informatiebeveiliging binnen de organisatie én om dit beeld te delen met het management/bestuur. Een jaarrapportage is hiervoor een uitstekend middel. In deze blog lees je waarom dit belangrijk is en welke onderwerpen je hierin kan opnemen.
Wat zet je in je jaarrapportage privacy?
Het is aan te raden om als Functionaris Gegevensbescherming (FG) te rapporteren over privacy. In de jaarrapportage staat beschreven welke acties en maatregelen er het afgelopen jaar zijn genomen op privacyvlak. Waarom dit belangrijk is en op welke onderdelen je allemaal moet rapporteren, lees je in deze blog.
Leren van de informatiebeveiligingsincidenten van het afgelopen jaar
: Ook al neem je nog zoveel beveiligingsmaatregelen, deze zijn niet altijd waterdicht. Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met beveiligingsincidenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voorbereid bent. In deze laatste blog van het jaar daarom een overzicht van een aantal informatiebeveiligingsincidenten van 2022 en wat we hiervan kunnen leren.

Meer recente berichten

Studentengegevens mogen best in Amerikaanse cloud van kabinet 
Verder lezen
NCSC mag security informatie breder delen
Verder lezen
Onderzoeksraad waarschuwt: Aanpak cybersecurity te traag
Verder lezen
Afgelopen jaar meer dan 900 datalekken bij UWV en SVB
Verder lezen
Frankrijk overweegt massasurveillance voor Olympische Spelen Parijs
Verder lezen
Wees voorbereid Toolbox Cyberincident Digitale Overheid
Verder lezen
Bang dat iemand op je WhatsApp inbreekt? Zo zorg je ervoor dat je zo veilig mogelijk appt
Verder lezen
Kilometerregistratie voor betalen naar gebruik onderzocht
Verder lezen
Microsoft werkt aan integratie van GPT in Word, PowerPoint en Outlook
Verder lezen
Naleving NIS2 richtlijn: strategische adviezen voor CISO s
Verder lezen