Skip to main content

Dit zijn de voordelen van het uitbesteden van systeembeheer

Routers, LAN, firewalls, servers, switches en netwerkverbindingen: als jouw hoofd al gaat tollen bij deze termen, kan het verstandig zijn om een partner in te schakelen voor het beheren en onderhouden van ICT systemen.

Naarmate een bedrijf zal groeien, zullen de ICT-systemen mee moeten groeien in deze tijden van digitalisering. Op een gegeven moment heb je namelijk meer medewerkers in dienst. En zij hebben natuurlijk ieder een goed werkende laptop en-of desktopcomputer nodig. Hiervoor heb je een passende internetverbinding nodig, evenals routers, firewalls en servers. Waarschijnlijk maakt jouw bedrijf daarnaast gebruik van een telefoonverbinding, waarvoor je ook weer de passende systemen nodig hebt.

Zoals je merkt, komen er steeds meer en gecompliceerde systemen om de hoek kijken bij de groei van jouw bedrijf. Het kan lastig zijn om dit allemaal zelf te beheren. Want wat houdt elk systeem nu precies in? En hoe beheer je deze systemen? Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je een ICT partner inschakelen.

Wat valt er onder systeembeheer?

Een ICT partner voert alle werkzaamheden omtrent systeembeheer uit. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle bovengenoemde zaken, maar ook het onderhouden en beheren van je netwerk (LAN); de basis waarop alle systemen en apparaten draaien.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

ChatGPT krijgt een belangrijke nieuwe functie: dit betekent het voor je privacy
Verder lezen
Nederland trekt 122 miljoen Euro uit voor munitie, materieel en cybersecurity in Oekraine
Verder lezen
Securitydreigingen in de lift door AI, voorspellen niet alleen security en AI bedrijven
Verder lezen
AP: privacy is een grondrecht, niet alleen voor rijke mensen
Verder lezen
Uber krijgt boete van 10 miljoen euro voor overtreden privacyregels
Verder lezen
Centric en NFIR samen gemeentelijke cybersecuritymarkt op
Verder lezen
Cyberincidenten vormen groot zakelijke risico
Verder lezen
Privacy autisme Rotterdamse D66 boert weer op
Verder lezen
Slimme auto s, zegen of privacy nachtmerrie?
Verder lezen
Expert: Accountant kan alleen vanuit zorgplicht kijken naar EU cyberveiligheidsrichtlijn NIS2
Verder lezen