Dit zijn de voordelen van het uitbesteden van systeembeheer

Routers, LAN, firewalls, servers, switches en netwerkverbindingen: als jouw hoofd al gaat tollen bij deze termen, kan het verstandig zijn om een partner in te schakelen voor het beheren en onderhouden van ICT systemen.

Naarmate een bedrijf zal groeien, zullen de ICT-systemen mee moeten groeien in deze tijden van digitalisering. Op een gegeven moment heb je namelijk meer medewerkers in dienst. En zij hebben natuurlijk ieder een goed werkende laptop en-of desktopcomputer nodig. Hiervoor heb je een passende internetverbinding nodig, evenals routers, firewalls en servers. Waarschijnlijk maakt jouw bedrijf daarnaast gebruik van een telefoonverbinding, waarvoor je ook weer de passende systemen nodig hebt.

Zoals je merkt, komen er steeds meer en gecompliceerde systemen om de hoek kijken bij de groei van jouw bedrijf. Het kan lastig zijn om dit allemaal zelf te beheren. Want wat houdt elk systeem nu precies in? En hoe beheer je deze systemen? Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je een ICT partner inschakelen.

Wat valt er onder systeembeheer?

Een ICT partner voert alle werkzaamheden omtrent systeembeheer uit. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle bovengenoemde zaken, maar ook het onderhouden en beheren van je netwerk (LAN); de basis waarop alle systemen en apparaten draaien.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Dataminimalisatie: waarom minder soms meer is.
: In de digitale wereld waarin we leven, verzamelen we een enorme hoeveelheid gegevens. Maar in deze tijd van dataverzameling is er gelukkig ook een AVG-principe dat steeds meer aandacht krijgt: gegevensminimalisatie.
Hoe zorg je dat een SaaS-leverancier voldoet aan je beveiligingseisen?
Gemeenten besteden het beheer van software steeds vaker uit en maken hierbij gebruik van SaaS. Bij de selectie van een SaaS-leverancier is het belangrijk dat de leverancier weet wat er van hen verwacht wordt als het gaat om informatiebeveiliging. Want hoe zorg je ervoor dat ook die oplossingen aan de eisen van de gemeente voldoen?
Wat zijn de verplichtingen rondom het melden van een datalek?
Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt, is verplicht om een melding te maken bij de AP wanneer er zich een datalek heeft voorgedaan, zo ook gemeenten. Maar wanneer en voor welke datalekken moet je de AP informeren? En wanneer moet je het datalek melden aan de betrokkenen? Je leest het in deze blog.

Meer recente berichten

AI en regelgeving zorgen voor nieuwe uitdagingen
Verder lezen
Privacy: de poortwachter voor onze mensenrechten
Verder lezen
Nieuwe Archiefwet verslechtert positie burger
Verder lezen
Extra geld voor toezicht op nieuwe digitale wetgeving
Verder lezen
Oeps: gemeente Alkmaar maakt per ongeluk 236.000 euro over aan nepdirecteur
Verder lezen
Kuipers: dataopslag huisartsen is niet mijn zaak
Verder lezen
Consumentenbond klaagt Google aan en eist 750 euro per gebruiker
Verder lezen
Cisco VPN s zonder multifactorauthenticatie gericht op Akira Ransomware
Verder lezen
De dieven specialiseren zich. Er is een cybercrimineel voor iedereen
Verder lezen
Juridische strijdbijl weer opgegraven: Franse politicus wil Data Privacy Framework van tafel
Verder lezen