Skip to main content

Eerste cyberagenten in Tilburg

De eerste 8 Tilburgse cyberagenten zijn 5 april gehuldigd door burgemeester Theo Weterings en politie teamchef Winfred Kuijpers. Deze kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar zijn de beste spelers van het cybersecurity spel Hackshield. 

In Nederland spelen meer dan 100.000 jonge cyberagenten het spel Hackshield Future Cyber Heroes. Door queestes te spelen en verschillende levels te doorlopen leren ze spelenderwijs over veilig internetten en goed gedrag online. Het spel is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. 

Huldiging

De jongeren werden onthaald op het politiebureau aan de Ringbaan-West, samen met hun families en vrienden. Daar konden ze een kijkje nemen in een politieauto. Ook hebben ze een leuke cyberquiz gedaan, waarmee ze hun kennis goed konden laten zien aan hun ouders en grootouders in de zaal. Als laatste was er de huldiging zelf en het officiele fotomoment. De jonge cyberagenten kregen uit handen van de burgemeester felicitaties en een oorkonde.  

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

NIS2: tijdig voorbereid op Europese wettelijke cybersecurity regels
Verder lezen
Enschede probeert opnieuw onder boete van 6 ton voor privacy schending uit te komen
Verder lezen
Minister: bestuurder moet altijd toestemming geven voor delen voertuigdata
Verder lezen
Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen