Eerste cyberagenten in Tilburg

De eerste 8 Tilburgse cyberagenten zijn 5 april gehuldigd door burgemeester Theo Weterings en politie teamchef Winfred Kuijpers. Deze kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar zijn de beste spelers van het cybersecurity spel Hackshield. 

In Nederland spelen meer dan 100.000 jonge cyberagenten het spel Hackshield Future Cyber Heroes. Door queestes te spelen en verschillende levels te doorlopen leren ze spelenderwijs over veilig internetten en goed gedrag online. Het spel is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. 

Huldiging

De jongeren werden onthaald op het politiebureau aan de Ringbaan-West, samen met hun families en vrienden. Daar konden ze een kijkje nemen in een politieauto. Ook hebben ze een leuke cyberquiz gedaan, waarmee ze hun kennis goed konden laten zien aan hun ouders en grootouders in de zaal. Als laatste was er de huldiging zelf en het officiele fotomoment. De jonge cyberagenten kregen uit handen van de burgemeester felicitaties en een oorkonde.  

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de gemeenteraad bij informatiebeveiliging en privacy
De gemeenteraad heeft een belangrijke rol om er op toe te zien dat informatiebeveiliging en privacybescherming goed wordt geborgd binnen de gemeentelijke organisatie. In deze blog lees je wat die rol inhoudt en welke taken en verantwoordelijkheden daarbij horen.
Gemeentelijke privacy: Een blik achter de schermen
De AVG bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, waaronder gemeenten, voldoen aan de verplichtingen uit de AVG bij het verwerken van persoonsgegevens. Maar hoe is het gesteld met de privacy bij gemeenten? Hebben ze de basis op orde? Je leest het in deze blog.
Hoe zet je Artificial Intelligence (AI) succesvol in?
Gemeenten maken steeds meer gebruik van AI, omdat dit ontzettend veel kansen biedt. Tegelijkertijd roept het gebruik van AI ook nieuwe vragen op. Je leest er meer over in deze blog

Meer recente berichten

Privacy risico s in kaart brengen met een DPIA
Verder lezen
Beveiliging informatie geen prioriteit bij Ministerie van Buitenlandse Zaken
Verder lezen
NIS2: onduidelijke wet in combinatie met hoge boetes
Verder lezen
AP wil opheldering over fraude algoritme gemeenten
Verder lezen
Een tip of klacht indienen bij de AP
Verder lezen
Wegiz vraagt om aantal nieuwe NEN normen
Verder lezen
Hack bij gemeente: criminelen hadden toegang tot tienduizenden gegevens
Verder lezen
Kabinet heeft meer tijd nodig voor anonieme bsn s en socialemediamonitoring
Verder lezen
Europese Hof houdt onzekerheid over AVG in stand
Verder lezen
Organisatorische inbedding van maatregelen
Verder lezen