Skip to main content

COA ontwikkelt nieuwe mobiele app voor medewerkers met Mendix

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, COA, ondersteunt medewerkers met een nieuwe mobiele app ontwikkeld met het Mendix low code platform. De applicatie helpt medewerkers. De applicatie levert het COA besparingen op en stelt medewerkers in staat hun werk efficienter en op digitale wijze uit te voeren.

Enkele jaren geleden zocht het COA een nieuw ontwikkelplatform dat hen moest helpen sneller te innoveren. Hiervoor werden verschillende platformen geevalueerd. Michiel Bennebroek, innovatiemanager van het COA: De functionaliteit van het platform, de leiderschapspositie in analistenrapporten en het track record in het ontwikkelen van soortgelijke oplossingen, waren voor ons belangrijke redenen om voor Mendix te kiezen.

Groei ondersteunen

Door een tekort aan budget, personeel en technologie is het voor het COA een uitdaging om aan de toegenomen vraag naar hun diensten te voldoen. We verwachten de komende jaren te moeten groeien, zegt Gerrit de Lang, Manager Digitale Innovatie bij het COA. Digitale innovatie met het Mendix low code platform en het gebruik van mobiele toepassingen gaan ons helpen om aan deze vraag te voldoen.

Voor de ontwikkeling van de Mobiele Applicatie Medewerkers werkte de IT medewerkers van het COA nauw samen met de uiteindelijke gebruikers van de app. Zo werden gezamenlijk eisen en functies voor de applicatie opgesteld. In korte tijd werd een offline, native mobile app ontwikkeld die werd getest in twee opvangcentra. Bennebroek: Met een proof of concept zagen we al snel dat we met de app tien stappen konden besparen in de verschillende processen die medewerkers beheren.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is een gerechtvaardigd belang?
Wanneer je als organisatie persoonsgegevens verwerkt, heb je altijd een zogeheten ‘grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens’ nodig. Eén van de grondslagen is een ‘gerechtvaardigd belang’. Maar wat houdt een ‘gerechtvaardigd belang’ eigenlijk in?
Het volwassenheidsmodel voor authenticatie
In de factsheet ‘Volwassen authenticeren – gebruik veilige middelen voor authenticatie’ adviseert het NCSC om accounts te beveiligen op een manier die past bij de gevoeligheid van de gegevens en middelen waar deze toegang toe bieden.
Belangrijke vaardigheden voor een succesvolle Privacy Officer
Om de privacydoelen van de gemeente te bereiken en een succesvolle Privacy Officer te zijn, moet je over een aantal essentiële basisvaardigheden beschikken.

Meer recente berichten

Minister: bestuurder moet altijd toestemming geven voor delen voertuigdata
Verder lezen
Rekenkamercommissie komt met rapport informatieveiligheid
Verder lezen
Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen
Verder lezen
EU hof oordeelt over kosteloos opvragen medisch dossier
Verder lezen
AP wederom kritisch over datasurveillancewet
Verder lezen
Cybersecurity in het quantumtijdperk: over dertig jaar ligt data op straat
Verder lezen
Hoe AI kan bijdragen aan cybersecurity in de zorg
Verder lezen
Chinese hackers hadden twee jaar lang toegang tot netwerk NXP
Verder lezen
Partijen overtreden cookiewet met plaatsen volgcookies
Verder lezen
Omarming zero trust heeft in Europa meer tijd nodig
Verder lezen