Skip to main content

Ceo s hikken aan tegen cybersecurity investeringen

Ruim een derde, 35 procent, van de ceo s van grote Nederlandse ondernemingen zijn terughoudend met het doen van investeringen in cybersecurity. Zij denken dat het duurder is om een systeem van cybersecurity op te tuigen dan de mogelijke financiele impact van een cyberaanval.

Dit blijkt uit het onderzoek Cyber Resilient CEO dat Accenture heeft gedaan onder de hoogste bazen van bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Bijna twee derde, 64 procent, van de Nederlandse respondenten geeft toe dat hun organisaties cybersecurity niet integreren in hun bedrijfsstrategieen. 38 Procent zegt dat cybersecurity slechts sporadisch aandacht krijgt. 

Terwijl 92 procent het belang van cybersecurity erkent, maakt 64 procent van de Nederlandse ceo s zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden. Volgens Accenture wijzen deze cijfers op een significant verschil tussen het besef van het belang van cybersecurity en het vertrouwen in de eigen verdediging.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.
Waarom is contractmanagement ook belangrijk voor informatiebeveiliging?
Contractmanagement speelt een belangrijke rol in het kader van informatiebeveiliging. Het is namelijk niet alleen een manier om zakelijke overeenkomsten te beheren; het vormt ook de basis voor een goede informatiebeveiligingsstrategie. Waarom dat zo is lees je in deze blog.
Een verwerkersovereenkomst afgesloten, en dan?
Een van de belangrijkste eisen uit de AVG is dat je een verwerkersovereenkomst moet opstellen wanneer je persoonsgegevens laat verwerken door anderen. In deze blog lees je meer over wat er moet gebeuren nadat je een verwerkersovereenkomst hebt afgesloten, om te zorgen dat je blijft voldoen aan de AVG.

Meer recente berichten

Netwerksegmentatie houdt Chinese staatshackers tegen bij Defensie
Verder lezen
Inlichtingendiensten onderzochten onrechtmatig hele bevolkingsgroepen
Verder lezen
Overheid dreigt Facebook in de ban te doen vanwege zorgen om privacy
Verder lezen
Vier kritieke kwetsbaarheden in Ivanti Connect Secure en Policy Secure
Verder lezen
Cyber Security Raad vraagt nieuwe kabinet om grote investering
Verder lezen
Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid
Verder lezen
Europees onderzoek: positie FG moet beter
Verder lezen
Aanpassing aan Europese Cyber Resilience Act stelt critici gerust over open source
Verder lezen
Belang cybersecurity neemt evenredig toe met techafhankelijkheid
Verder lezen
Belastingdienst moet nog 72 procent bedrijfsprocessen aan AVG toetsen
Verder lezen